Efter uttalandet om att storyn i Mass Effect 3 kommer vara snäll mot nybörjare slår Bioware tillbaka och menar att spelet i sig blir betydligt knivigare. Åtminstone på de tuffaste svårighetsgraderna.

Enligt #Bioware blir det inte tal om att rusa, skjuta och lite på sina companions krafter i #Mass Effect 3. Åtminstone inte på de knivigare svårighetsgraderna.

– Vi har verkligen tänkt på detta. På "normal" kommer du kunna skjuta dig genom spelet, men när du kör på "hardcore" eller "insanity" kommer det inte längre vara möjligt, säger spelets lead designer Preston Watamaniuk.

Bioware menar att spelet kräver att du tänker; tänker på fiendernas styrkor och svagheter och tänker ut rätt strategi.

– Jag hoppas att det känns som att du gör ett misstag och att spelet bestraffar dig för det snarare än "jag trodde jag var bra men dog ändå".

Bioware betonar också att möjligheterna i cover-läget är betydligt fylligare och rörligare. Det finns fler krafter och fler sätt att kombinera dem. Dessutom lovar de att spelets tuffaste svårighetsgrader kommer att leva upp till sina namn på ett bättre sätt.

– En lead designer för ett annat spel skrev till mig för att säga "gör insanity svårare". Och jag bara "okej, jag ska göra mitt bästa".

Vilket spel eller vilken designer det rör sig om är oklart, men Mass Effect 3 släpps helt klart den 8 mars.

Källa: VG24/7

Hoppas bara de har bättre squad A.I, jag får utbrott på dem i ME2. 01/02 Yes svårare :D Det ska KÄNNAS att man spelar igenom på Insanity, i ME2 så kändes det mest inconvenient när man dör men inget som man blev alltför irriterad på. 01/02 Inget jävla pusselspel tack. 01/02 Så oväntat.. De försöker försälja till actionfantasterna och klampar i klaveret.. Sedan kommer de tillbaka med "Nääääää.. det var ju inte såååå vi menade" för att vinna tillbaka RPG fansen. Fy fan.. Redan i ME2 kunde man se var de var på väg. Ingen har... 01/02 Bara de inte gör som Dragon Age2 där svårare svårighetsgrader såklart var mer utmanande men själva designen av striderna var trasig redan från början Man orkade fasen inte köra högre svårighet då man blev så frustrerad av fiender som dyker upp ur tomma... 01/02 Angående Origin. Kan man (som med Steam) köra spel i "offline mode" så att man inte måste vara i kontakt med Origin-servern för att spela spel? 01/02 Om det är som BF3, och det är det förmodligen, så måste du installera och köra Origin oavsett om du köper en fysisk kopia eller ej. Eventuellt vet piraterna ett sätt runt det men finns inget lagligt sätt. Personligen tycker jag Origin fungerar bra, det... 01/02 wow måste man ta cover nu när det komer raketer nu ... 01/02 Tänkte gjorde man i Mass Effect 1. Nu behöver man inte tänka längre. 01/02 Ja, det är väl inget fel på Origin dvs så länge du inte får något probelm för då är du SoL. Att få svar från EA om problemet och en lösning lär inte hända denna sidan av Ragnarök. Möjligtvis kan du ha tur och någon annan användare har haft samma problem... 01/02
Skicka en rättelse