En vild jakt bröt ut i Star Wars: The Old Republic efter att en spelare trätt fram med en vit ljussabel.

Plötsligt dök en spelare på level 50 upp I #Star Wars: The Old Republic med en vit ljussabel. Något liknande hade aldrig setts i onlinerollspelet (åtminstone inte sedan betan) och jakten på den vita kristallen spred sig som en epidemi runtom i galaxen. Alla ville ha sin alldeles egen "whitesaber".

Ägaren postade bildbevis på spelets forum, stats på vapnet och visade livestreaming när han sprang runt i världen. Men hur han fick kristallen – det höll han för sig själv. Ryktena började flöda men ingenstans stod skatten att finna. Det sades att en av Alderaans så kallade "world bosses" hade den – men inte. Jakten gick vidare på snötyngda Hoth och ökenplaneten Tatooine. Men också här förblev skattjägarna tomhänta.

Bildbevis på den vita kristallen.

Slutligen satte #Bioware ner foten och förkunnade att kristallen hade fåtts genom en ”komplicerad exploatering” och än så länge inte är en officiell del av spelet.

– Catchdeathwalker fick inte den vita kristallen genom legitima metoder i spelet. Vi tar bort kristallen ur hans ägo. Just nu är det inte möjligt att få den vita ljussabeln på något spelmässigt sätt. I framtiden kommer det vara möjligt. När den dagen kommer så säger vi till, då kan ni skaffa kristallen för era karaktärer, stod det att läsa i en tråd på det officiella forumet.

Den vita kristallen blir alltså en skatt för high level-karaktärer framöver. Och jakten på den legendariska skatten fick ett något snöpligt slut. Däremot har skattletarna hittat andra underliga ting, som bland annat involverar "Queen of Sands" på Tatooine.

Fortsättning lär följa...

Troligen för att kunna låsa upp den i framtiden, smidigare att redan ha den där och inaktivera den än att lägga till den senare. Om det fungerar som det skall... 02/02 Nej precis, det är ju ord mot ord. Nu är det ju så att han (Catch) tappade all trovärdighet på det sätt han hanterade situationen, så för min del lutar det åt att han ljuger arslet av sig. Men det är ju upp till var och en o tro vad dom vill. 02/02 "Innehåll" aka "content" skapas först och implementeras senare. I WoW så dataminas oftast grejer flera patcher före de verkligen går att få. Det är helt enkelt ett lättare sätt för utvecklarna att jobba på. 02/02 Jättedött - bara 2 miljoner som köpte det :) 01/02 Vem vet hur det verkligen gick till? Biowares ord mot hans. Undrar dock mer vem du är som kallar folk för "snorungar", tycker det är lite väl lågt, patetiskt och inte direkt vuxet som du försöker framstå att vara. 01/02 Han fick 7 dagars avstängning på sitt konto och kristallen togs bort från hans inventory. Han släppte nyligen en video på youtube med "hans story" om hur det hela gick till. Sök på "catch vs bioware" så hittar du det nog. Hög med hästskit om du frågar... 01/02 Gillar att det skrivs artiklar om ett dött spel. 01/02 *Facepalm* 01/02 Men varför skapar man en vid krystall om den inte får användas då? varför äns implementera den i spelet? 01/02 Exploit är väl inte riktigt detsamma som vanligt "fusk"? För det är väl i stort sett bara tack vare en eller några buggar i spelet som man kan utföra dessa "exploits"? 01/02
Skicka en rättelse