Karaktärer åldras sex år på tre år och nyckelbitar i storyn har ändrats om helt. Fansen har redan hittat fler än 80 fel i nya Mass Effect-boken.

Färska romanen "Mass Effect: Deception" är späckad med fel, något som fansen inte låter författaren komma undan med ostraffat. De har startat ett Google-dokument för att bokföra varje fel de kan hitta. Hittills har fansen upptäckt mer än 80 olika fadäser som de prydligt delat upp i lore, tidslinje, karaktärer och underligheter.

Ett av de mer framstående felen är att Nick och Gillian åldrats sex år på de tre åren som gått sedan föregångaren. Dessutom bär volus kläder som i normala fall skulle döda dem ögonblickligen. Fler fel, däribland tunga storybitar som ändrats helt jämfört med spelets historia, finns listade i dokumentet som alla kan redigera. En spoilervarning är alltså på sin plats – troligen också en lol-varning.

Författaren William C. Dietz är annars en veteran i sammanhanget och har skrivit romaner baserade på #Halo, #Hitman och #Resistance. Däremot har han inte skrivit de tre tidigare Mass Effect-böckerna, något som kanske kan förklara – men inte förlåta – de fler än 80 misstagen.

Skicka en rättelse