Efter att ha blivit snuvad på förstaplatsen av den galaktiska republiken under tre veckor slår Battlefield 3 tillbaka.

Efter tre veckor i topp tvingas #Star Wars: The Old Republic lämna plats åt pc-versionen av #Battlefield 3. Mmo-rollspelet ligger dock kvar på en stabil andraplats med #Fifa 12 strax där bakom.

Vi har tidigare den här morgonen presenterat skrytsiffror från #EA och just de här tre spelen. Både Battlefield 3 och Fifa 12 har nu, globalt sett, sålt i över 10 miljoner ex medan The Old Republic har 1.7 miljoner aktiva spelare.

Speltoppen sammanställs av Dataspelsbranschen och baseras på försäljning av fysiska spel i ett antal svenska speltbutiker. Digital försäljning räknas inte in, så listan visar inte nödvändigtvis den totala fördelningen av sålda spel i landet.

[speltoppen;y2012;w4]

Kul! att SWTOR är högre upp än sims och cs. 04/02 I stort sett bara i Storbritannien och USA som konsoler krossar. Samt att de flesta PC-spelare från de länderna köper digitalt. Kollar man i Tyskland t.ex. är det PC som gäller och inget annat. Man kan säga samma sak generellt över hela Europa och Asien... 03/02 Bra BF! Nu lär ni har så mycket resurser så nu ska ni allt kunna göra ett ordentligt, stort, problemfritt spel! BF4. Jag fattar inte hur, men dice har någon trend att lyckas släppa sönderbuggiga spel. (Speciellt vid release) 03/02 Krånglar ännu mer 2012 för mig :( Det blir något snedvridet att bara ta med Sveriges spelförsäljning i sådana diskussioner. 03/02 Härligt att spelet som krånglade mest år 2011 ligger 1:a 03/02 Tyvärr men det är nog du som har fel. När man talar om försäljning brukar man tala internationellt, och där krossar konsol PC även i detta fall, precis som vanligt. Undantag finns men de är så få och små att de inte är nämnvärda, utan snarast bekräftar... 03/02 Tycker det visar hur stort utbredning av PC spelande det är i Sverige jämfört med andra länder 02/02 Jag kommer inte ihåg i vilken nyhetstråd, eller vilka det var som sa det, men här ser vi ju att BF3 säljer bättre på PC än konsoll. Så ni som säger att multiplattform ALLTID säljer bättre på konsoller än på PC, ni har fel. Personen som citerade mig sa... 02/02 Jämför man med det där "rymdäventyret" så ABSOLUT. 02/02 Nu är priserna nere på 200:- för PC-versionen, så klart att folk börjar köpa nu. 02/02
Skicka en rättelse