Inledningssiffrorna för Playstation Vita i Japan har varit blygsamma – för att uttrycka det milt. Sony håller inte med. "Vi har haft en väldigt... en bra start", säger en Sony-chef.

Masaru Kato, finanschef för Sony, tycker att PS Vita har fått en "bra start".

Det är nog få som håller med honom. Efter en okej inledningsvecka med 321 000 sålda konsoler har försäljningssiffrorna pekat neråt för PS Vita. Under en vecka var siffran nere i 15 000 och sju år gamla PSP visar oftast bättre siffror. För att inte tala om argaste konkurrenten, Nintendo 3DS.

Kato visar dock ingen oro.

– Företaget har ännu inte offentliggjort hur många konsoler vi skeppade och har sålt. Vi gör det vid ett lämpligt tillfälle.

Han tillägger:

– För att vara en början tycker jag att den är väldigt... en bra start. Vi fortsätter, för både hårdvara och mjukvara, med våra marknadsföringskampanjer för att boosta försäljningen ytterligare. Vi tycker inte att vi har några problem.

Playstation Vita släpps den 22 februari i Sverige. 3G-varianten kostar strax under 3000 kronor, att jämföra med 3DS som i dagsläget fås för omkring 1500 kronor.

Källa: Eurogamer

Om jag inte är ute & cyklar, köpte väl Telenor Vodafone i Sverige? 05/02 Varför jämföra Vita 3g med 3ds i priset det känns inte rättvist. Man kan nu förboka Vitan på tex game för 2400 och då följer även Rayman med. Riktigt bra pris, och även ett fantastiskt spel som följer med om ni frågar mig. :) 04/02 Nepp, klart han inte erkänner det offentligt då det inte skulle göra situationen bättre direkt. 3DS i alla ära men smartphones snor nog många kunder de också, visst finns en marknad men den är både mindre och hårdare n för bara något år sedan. 04/02 Anledningen tiil att jag tog upp vodafone är bla att england kommer att få Vodafone som operatör. 03/02 Vodafone finns inte i Sverige så nej...det kan det inte bli 03/02 Ja just det så var det. Kan inte FZ skriva en lista på hur allt med psvitan kommer att bli lagom till släppet? Snälla! Som tex att 32gigs kortet inte kommer till eu & villken mobil operatör(tror inte det blir vodafone utan telenor eller någon annan) det... 03/02 Tror det är för att många som har förbokat ska få sin konsol redan den femtonde (har för mig att jag läste det på Games brittiska hemsida) 03/02 Är lite sugen på PS Vita, skulle gärna lira Uncharted: Golden Abyss 03/02 Precis det jag tänkte! Så fort Monster Hunter o Dragon Quest nr (?) kommer så kommer det sälja. 03/02 Har ni verkligen sett alla spel som ska komma nu i vår? 27 st är klara den 22 feb för EU enligt Wikipedia. Men många fler är på g :) Det verkar som om sony släpper spel och prylar till psvitan redan den 15 feb...... 03/02
Skicka en rättelse