Tidigare Playstation-chefen Kaz Hirai tar över som övergripande chef för hela Sony inom ett par månader, bjuder redan på citat i stil med klassiska "Riiidge Racerrrrrrrr".

Från och med den första april tar tidigare Playstation-chefen Kaz Hirai över som övergripande chef över hela #Sony-koncernen efter Howard Stringer, och han säger att det kommer bli en sjujäkla resa att få det krisdrabbade företaget på fötter igen.

– Jag trodde att få fart på Playstation-verksamheten skulle bli den svåraste utmaningen i min karriär, men jag hade fel. Det [om företaget Sonys ekonomiska situation] är ett problem efter det andra. Jag känner mig som "Holy shit, now what?", säger Kaz Hirai till The Wall Street Journal.

– Vi behöver verkligen skärpa oss och vara realistiska. Jag tror inte att alla är med, men jag tror att folk börjar inse att om vi inte får en vändning på det här så kan vi hamna i riktigt allvarliga problem.

Sony räknar med en förlust på 2,9 miljarder US-dollar under finansåret, och rapporterade tidigare i veckan en brakförlust för det senaste finanskvartalet. Företaget har i dagsläget gått med förlust tre år i rad. Den svaga ekonomin just nu skylls bland annat på översvämningarna i Thailand, "ogynnsamma valutaväxlingsförhållanden" och på försämrade marknadsförhållanden i i-länderna.

Det här har inget med PS3 att göra. PS3 och alla konsoler är en liten del av hela Sony. Läs den här artikeln om ni vill lära er om varför det går dåligt för Sony. Då kommer ni också att lära er att en av de få avdelningar för Sony som faktiskt går bra... 06/02 sant Samsung har kört om sony på nästan alla plan 06/02 Jag är inte förvånad, dom har ju inte sköt det så smart dom senaste åren eller satsat rätt. Får se om dom kan vända det eller gå under. 06/02 Sony måste inse att de inte kan göra allt, de kan inte nå alla målgrupper. Ska de ha den "bästa" konsolen måste den vara bäst, den måste motivera ett pris på 600kr och inte låta en klart billigare konsol (360) springa frivarv runt den när det gäller 3:e... 06/02 Det förklarar den totala braindrain man kan se på PS3:s operativ de senaste uppdateringarna och felsatsningar på Vita, 3D-tv och all skit som kommit. Det enda vettiga dom gjorde var väl att köpa ut Ericsson på telefonerna. 05/02 Helt sant det du säger. Din kommentar om Wii får mig förövrigt att tänka på den klassiska kommentaren att Wii bara är "two Gamecubes duct taped together" :D 05/02 Hela Sony. Sony har tappat oerhört mycket makt de senaste åren och gått från att vara ett av de tio största företagen i världen till att i dagsläget ligga på typ plats 80. 05/02 Microsoft gick med förlust dom första åren också jo, men Nintendo däremot gick med vinst från dag 1, för komponenterna i Wii är ju inte direkt hi tech, Wii är bara en upphottad Gamecube och kostar inte mycket att smälla ihop. 05/02 [quote=Zyndrome]Trodde nyheten var tagen från https://twitter.com/#!/KazHiraiSCE/ först :p[/quote "As CEO I will bring a dynamic and controversial new business strategy that Howard Stringer clearly never thought of: try to make a profit" Kaz Hirai he... 05/02 FYI, att gå förlust på nya konsoller är standard praxis, syftet är att pressa ned priset så mycket som möjligt för att få ut konsollen i så många hushåll som möjligt, för att sedan tjäna igen pengarna på licens-royalties från tredjepartsutvecklare. Även... 05/02
Skicka en rättelse