EA Canada mister ett okänt antal anställda, Need for Speed-studion får nytt fokus på casual- och free-to-play-titlar.

#Electronic Arts säger upp ett antal anställda vid deras Vancouver-kontor, som arbetat med titlar som #Need for Speed: The Run och #Fifa 12. NfS: The Run-utvecklaren #EA Black Box omstruktureras och kommer hädanefter att fokusera på casual-spel och free-to-play.

EA själva säger att det endast är ett "litet antal anställda" som påverkas, medan majoriteten av de anställda ska bli upplärda och få de nödvändiga kvalifikationer som kommer att krävas för framtida, hittills okända projekt.

När FZ recenserade Need for Speed: The Run blev vi måttligt förtjusta. Tror du att bilspelets halvljumma mottagande kan ha haft någon avgörande betydelse för den nya inriktningen?

mjölk mjölk.. Finns dock ingen som slår EA när det kommer till j****** mjölkande, inte ens microsoft eller activision har en chans 07/02 Eller så går man till attack som de med Assassin's Creed och förekommer alla som klagar över fantasiöst mjölkande som brukar leda mot casualisering och säger "Vi tänker mjölka så mycket mjölk att ni kommer drunkna i det och mjölken kommer rinna in i hjä... 06/02 Fattar inte att EA inte fortsatte köra på carbon/underground conceptet. Vore som om DICE skulle göre en konstig parkour icke-shooter som floppar istället för ett nytt battlefield, oh wait 06/02 Att satsa på The Run var ju feltänk av höjdarna som tar besluten - det finns ju dussin snarlika arkadspel förut. Missad möjlighet att nyttja spelidén till fullo kan jag tycka. Felaktiga beslut högt upp drabbar tyvärr alla hela vägen ned till golvet. 06/02 Lika bra. Black Box gjorde jävligt bra ifrån sig med Underground 1 och 2 samt Most Wanted, men sen har det bara gått utför. Synd att de inte kunde lyssna på vad fansen ville ha, och nu får de betala priset. 06/02 EA kan helt gå över på casual, och sälja sina seriösa IP till vettiga utvecklare/utgivare, istället för att förnedra oss alla med att förvandla dem till extrema casual-titlar med lika mycket identitet som ett tvättmedelpaket. Medal of CoD, CoDfield, Nee... 06/02 Släpps ju 1 NFS spel i veckan känns det som. De flesta av dem hör man aldrig talas om heller, de dyker inte upp på steam etc. Så det blir inte av att jag provar dem. 05/02 dock finns det inget nfs spel som heter black wanted. Sen för det andra tycker det dog efter första underground eller möjligtvis efter andra. Men dock var nfs hot pursuit bäst och klår alla liren 05/02 Underground 3 plz. 05/02 Så med andra ord så säger dom upp dom mest kunniga utvecklarna? 05/02
Skicka en rättelse