Snart släpps free-to-play-utgåvan av den långlivade flygsimulatorserien. Med det sagt bekräftar premium-materialet att du som vill ha allt inte slipper billigt undan.

I början av januari kunde vi konstatera att flygsimulatorn #Microsoft Flight följer den något moderna traditionen att utgå från en free-to-play-modell. Nu har #Microsoft låtit röja att Flight släpps 29 februari, där du kommer kunna flyga omkring över delar av Hawaii och ha det allmänt trevligt i ett något begränsat antal plan.

Delar av Hawaii? Jo, det första DLC:t du kan införskaffa har namnet Hawaiian Adventure Pack, vilket för 1600 Microsoft-poäng låter dig flyga omkring över hela Hawaii, utföra 20 nya uppdrag och använda dig av ett nytt plan, Vans RV-6A.

Därutöver kan du även köpa Maule M-7-260C och P-51 Mustang för 1200 respektive 640 poäng. Skillnaden bygger på att mustangen inte har någon inkluderad cockpit-vy.

För att få en generell bild av kostnaden kan du tänka dig att en krona är värd lite mer än 10 poäng. Det vill säga att äventyrspaktetet går på 160-170 kronor, medan det dyrare separata flygplanet strax över 120 kronor. Tror du att det är värt det? Vi förväntar oss även något form av säsongspass, med allt material till en fast kostnad, vilket lär ge mer bang for the buck.

Känns som en riktig besvikelse trots att jag tycker man ska vara försiktig att dra slutsatser i förväg. Men vad som talar emot för mig är. -Inga helikoptrar, flyger nästan bara helikoptrar i FSX -Inge payware/freeware som förgyllde FS9/FSX otroligt. -In... 08/02 Jag förstår, trist att de har krympt spelet till knappt en promille av vad det var! :( Det blir att hålla sig borta tills MS förstår att det är ett riktigt Flight Sim folk vill ha och inte en liten ankdamm och en kvarts underhållning. Visst, för WoW är... 07/02 Såg indeed förjävligt ut, i dagens mått mätt. Däremot hade nog dice (EA) inte lånat ut någon motor, möjligen hyrt ut en för ex antal miljoner :) 07/02 DCS-Serien har totalt tagit över tronen inom flightsim. Detta har inte en chans. 07/02 Hade kunnat blivit bra om det vart helikoptrar istället, men personligen är grafiken inte lika viktigt när man flyger flygplan pga höjden. Då tar man hellre FsX hela värld. 07/02 Microsoft har verkligen noll koll på vad simulatorfansen vill ha. Vilka tror de är marknaden för detta spel? 07/02 Det där är lite som att säga att den här (http://www.fotoakuten.se/albums/gratisbilder080324/gratisbilder-080324-142.jpg) är ett fullgott alternativ till det här (http://www.mathiasdahlgren.com/). 07/02 Vill man flyga så äre väl bara att lira Wow och sätta sig på en mount? 07/02 Bara Microsoft har talangen att skapa en grafikmotor som påminner mig om 2000-talets början. De kunde väl ha ringt DICE och fått låna FB2. 07/02 - Casual bullshit gameplay - Ingen simulation - Bara Hawaii - Bara två-tre plan - Inga fria tredjepartsutvecklare kan skapa pay- eller freeware för det - Vill du ha ett extra plan eller ö så får du betala Flight kommer vara kul en kvart innan man har... 07/02
Skicka en rättelse