Förra årets #Sanctum var svenska utvecklarstudion #Coffee Stain Studios första verk och i och med att den pc-exklusiva hybriden mellan förstapersonspangare, tower defense och co-op sålt i över 300 000 kan vi bara konstatera att de hade en idé som fungerar. En idé som nästa år får ut en uppföljare, #Sanctum 2, som denna gång även släpps till digitala konsolplattformar (XBLA och PSN).

– Sanctum har varit en oerhörd framgång på Steam för Coffee Stain Studios och att dra nästa version till konsolspelarna utöver pc-marknaden är ett fantastiskt nästa steg för att dela med sig av den här unika upplevelsen. Vi har alla lagt en hel del timmar på Sanctum och kan definitivt säga att det Coffee Stain har på lager när det kommer till Sanctum 2 kommer få både Sanctum-fansen och nya spelare att fullständigt tappa hakan, säger Ted Lange på Reverb Publishing till Joystiq.

Om du inte provat på föregångaren kanske det är dags nu, då det idag säljs till en tredjedel av priset borta på Steam. 35 kronor är inte så hiskeligt mycket.