Forskare i Göteborg vill ha din åsikt om folkstyre i Biowares MMO-spel och samhället i stort, svara på enkät och vinn speltid.

Hur ser #Star Wars: The Old Republic-spelarna på demokrati i spelet och samhället i stort? Frågan ställs av Sebastian Lundmark, doktorand vid Statsvetenskapliga institutionen på Göteborgs universitet, och du kan ge honom svar genom att delta i en enkät.

Forcerad demokrati.

Enkäten beräknas ta 5-10 minuter att fylla i och som tack för besväret kan du vinna kort som ger 60 dagars speltid i nämnda spel.

Mer information om enkäten ger Lundmark i detta foruminlägg, där du även finner länkar till själva enkäten.

Kul att universitetet i Göteborg uppmärksammar detta och att det dessutom är den statsvetenskapliga institutionen! Visar hur brett och mångsidigt ämnet är. Mvh en statsvetare 07/02 Spelet valdes i Juni 2011 och alla forskare som vill genomföra god forskning på datorspel bör sätta sig in i både spelet och communityn för att veta hur man skall rekrytera respondenter så väl som att förstå hur spelet skulle kunna påverka spelarna. Med... 07/02 Jag betvivlar väldigt starkt att det är mig du har mött. Dels på grund utav att jag aldrig skulle vara intresserad av att sälja något genom min forskning då detta går emot akademisk heder plus att jag är statligt anställd för att bedriva forskning och... 07/02 Anledningen till att Star Wars: The Old Republic valdes som studieobjekt är för att det ger en forskare chansen att följa ett spel och en community när den är helt ny. Dessutom ger just den här titeln den superba möjligheten att undersöka även nya spela... 07/02 oh snap! 07/02 Synd att spelet är skit :/ 07/02 Undersökningen kanske handlar om fördummandet av genren och dess effekter i ett samhällsperspektiv? 07/02 Första felet du gjorde var att välja SWTOR med tanke på att det så gott som är ett singleplayer spel i dagsläget. EvE hade nog varit ett bättre val. 07/02 Är nog mest för att doktoranden fastnat för tOR och själv med andra ord har lite know-how om spelet och hur man relaterar till det - m.a.o. hur man kan använda situationer i spelet för att relatera till hur folk tänker i verkliga livet, och kanske vice... 07/02 Resultaten kommer i huvudsak att presenteras i min avhandling, vetenskapliga tidskrifter och förhoppningsvis (om utrymme ges) på sidor som den här. 07/02
Skicka en rättelse