Spelet där du bygger din egen avrättningskammare planeras att släppas i alpha-version senare i år – en version som kommer att kosta en slant.

Releasen av den kontroversiella fängelsesimulatorn #Prison Architect ligger fortfarande en bit in i framtiden, men enligt utvecklaren planerar de att släppa en alpha-version i höst.

– Den släpps kanske halvvägs, två tredjedelar in på det här året, så möjligen runt september, säger spelets creative director, Chris Delay.

Alpha-versionen kommer i likhet med exempelvis #Minecraft att kosta en slant. Men i gengäld får man chansen att betala och boka spelet och få tillgång till det så fort det släpps. Dessutom kommer #Introversion uppdatera alphan ungefär var tredje eller fjärde vecka.

– Vi gör så här för att få ut spelet tidigare än vad vi annars skulle.

Det fulla spelet, det vill säga version 1.0, kan komma att släppas i början av 2013.

Källa: PC Gamer

Hur då? Det är lite som att gå att handla dagen innan mellandagsrean. Folk gör det fastän det är ovärt. 09/02 ser väldigt skoj ut =) 09/02 Jadå, visst är betalalpha okej om det är mindre studios som behöver löpande finansiering av sina projekt. Jag vill också påpeka att Delay är ett väldigt olyckligt namn på en person som uttalar sig om releasedatum.. 09/02 Klart att det är okej att betala för alpha, måste stödja utvecklare som inte har så bra andra möjligheter. Hellre betala för alpha än betala för den senaste hjärndumma shootern från EA/Activision 08/02 50/50 i pollen. Ont; får man tillgång till spelet när det släpps så är det inte "fel", jag skulle personligen inte betala för en produkt som inte är färdig, oavsett var det rör sig om. Köper hellre fullversionen för ett fullpris när den släpps. 08/02 Om man ändå måste betala fullpris för fullversionen sen? Nej, det är inte OK. 08/02 Tycker man att det är värt att betala för ett koncept är så är det upp till varje konsument att ta det beslutet. 08/02 betala för en ofärdig version? haha, right. laddar ner det gratis istället och betalar för den färdiga versionen, som det ska vara. 08/02 Så himla långt kvar? Vad tråkigt... 08/02 Sim Prison! :) Säger generellt nej till att betala, men jag skulle nog kunnat hostat upp en slant för Diablo 3 betan om jag inte redan fått låna tjejens nyckel. Men det är ju klart, om man får någon slags "bonus" vid release så kan det ju sockra erbjuda... 08/02
Skicka en rättelse