#Naughty Dog siktar med #The Last of Us på att berätta en historia som står på egna ben och kommer avsiktligt inte att lämna lösa trådar för att öppna för en fortsättning.

– Vi kan säga nu att vi inte vill avsluta med en cliffhanger. Vi gillar inte när spel gör det. Det måste vara heltäckande. Men om det går bra för titeln och människor vill se mer kommer vi diskutera det, säger spelets creative director, Neil Druckman, angående en eventuell fortsättning.

Naughty Dog har också för första gången detaljrikt beskrivit historien i sin kommande zombieapokalyps. Sålunda är en spoilervarning på sin plats för resten av nyheten i rullgardinsmenyn.

Klicka för mer information

Spelet tar sin början 20 år efter att virus brutit ut och decimerat världens befolkning. De överlevande har trängt ihop i en rad säkra zoner som sköts av det militära och livet är i allmänhet hårt och svårt. Om någon visar sig vara smittad av viruset avrättas han eller hon omedelbart, för att minska lidandet (och, gissar vi, öka säkerheten).

Det är ont om mat och prognosen för mänsklighetens framtid blir allt sämre för varje dag.

Huvudpersonen, Joel, bor i det sista kvarvarande starka fästet. Som alla andra märker han att oddsen blir allt sämre och gör allt för att överleva. Han tar på sig uppdraget att smuggla ut 17-åriga Ellie ur staden, av orsaker som ännu är okända. Hon har i sin tur bott i ett barnhem under hela sitt liv men måste nu lämna det.

Men, som det brukar vara, går något snett och duon infångas av soldater. Det ena leder till det andra och snart har de två gett sig ut på ett äventyr för att hitta en vän till Joel, som bor utanför karantänzonen.

– Men, eftersom det är en Naughty Dog-historia, så är inte alltid saker som de verkar, tillägger Druckman.

Källa: Gameinformer