Men allt handlar om hur pass bra ettan säljer, säger Ian Frazier.

Ett av de två spelhusen som står bakom rollspelsäventyret #Kingdoms of Amalur: Reckoning, #Big Huge Games, säger i en färsk intervju att de gärna gör en uppföljare. Men horrokruxet på din fotsula är att det första spelet måste sälja tillräckligt bra, så de får förtroende (och pengar) att vidareutveckla Amalurs värld.

– En uppföljare är absolut något vi skulle vilja göra. Men självklart måste det lyckas tillräckligt väl för att rättfärdiga det. Men vi skulle verkligen vilja göra det, säger lead designer Ian Frazier.

– Speluniversumet är riktigt stort. Det handlar om 10 000 års historia. Även om vi vore urtrötta på Age of Arcana, där Reckoning utspelar sig, så skulle vi bara kunna välja en annan tidsperiod eller annan geografi på en annan plats i världen. Det är riktigt jäkla varierat, så vi har massor av saker att välja mellan för att hålla det fräscht.

Ian Frazier poängterar att höga betyg också är viktigt för att utgivarna ska ställa upp med pengar till en uppföljare. Vilken tur att han förmodligen inte kan läsa svenska, för skulle han läsa FZ:s halvljumma recension skulle han antagligen börja grina på studs. Eller som en uppretad FZ-läsare kommenterade betyget: Röker ni crack innan ni recenserar? (svar: nej)

Kingdoms of Amalur: Reckoning är aktuellt för pc, Xbox 360 och Playstation 3. Har du testat, och vad är i sådana fall dina åsikter kring spelet?

Jag ska köpa 3 extra spel bara för att sponsra... kul då man kan ta av tjejen kläderna :) Tippar på att det bara är diablo 3 som kommer vara bättre i år för mig. Armored princess: Crossworld är hitills singel player spelet jag spelat mest antal timmar. 17/02 innan jag köper det första får dom fan fixa demot så jag får nån bild 11/02 Hade liknande problem. Jag kom dock in i menyerna och kunde ändra grafikinställningar osv. Stängde av post-processing och sedan fungerade det :) Det gjorde dock att det vart lite plastigt, kändes mycket snyggare på xboxen :( I övrigt gillade jag spelet.... 10/02 Underbart, kan bara hoppas att folk ger det en chans. Jag spelade demot och blev förvånad hur man kunnde släppa en ps3/x360 demo med så mycket buggar. Men jag köpte det ändå och det va tur, för det är hellt underbart och hoppas på mer i framtiden. Själv... 10/02 Jag förstår inte riktigt FZ betyg på 2, jag spelade demot och har precis börjat spela fullversionen som damp ner i brevlådan igår. Jag gillar det skarpt och ser verkligen fram emot att få gräva mig in i det. Skulle verkligen testa MMOt när det kommer,... 10/02 Du är inte ensam om att tycka spelat är riktigt bra. Har hittills bara lagt några få timmar på det men tycker det är minst lika roligt som Skyrim är! Ser gärna en uppföljare! 10/02 antar att jag är ensam på denna planet att förboka på orgin..om så inte är fallet...var tog mina förboknings prylar vägen? är ju inget höjdar spel men det suger ju inte röv heller? men det är ju min högst personliga åsikt... 10/02 De har ju byggt upp en väldigt stor bakgrunds-"lore" för hela världen, dess invånare, kultur och historia, så ett spel till skulle inte vara konstigt. Jag tycker spelet har sett riktigt intressant ut och kommer plockas upp så snart pengarna kommer. 10/02 Älskar första spelet, så gör gärna en uppföljare. Alla kan inte vara genier som jag som kan inse hur grymt det här spelet är!?:P Alla har sina åsikter, men så många korkade såna som finns på fz, är lite skrämmande för "barnen" ska ju vara våran framtid,... 10/02 farligt uttalande då det inte är nån nybörjare som är inblandad i detta spel. http://en.wikipedia.org/wiki/Ken_Rolston För dom som gillar fantasyspel kan detta mycket väl vara en riktig hit skulle jag tro. 10/02
Skicka en rättelse