Version 1.4 släpptes i veckan till konsolerna, men vissa har fortfarande problem. Läs vidare för att lära dig att fixa det och samtidigt bli höjdpunkten under nästa släktträff.

I november förra året rapporterade vi att buggar i Playstation 3-utgåvan av #The Elder Scrolls V: Skyrim i vissa fall gjorde spelet i princip ospelbart. Inte ens version 1.3 lyckades fixa problemen, vilket #Fallout: New Vegas-utvecklaren Joshua Sawyer menade på skulle ta lång tid att fixa. Trots min kollegas makalöst fula rubrikbild på den länkade nyheten. Nu har version 1.4 släppts till såväl Windows- som konsolerna, där många PS3-användare har rapporterat tummen upp för spelbarhet. Däremot har det inte löst det för alla, men #Bethesda släppt information om hur man gör. Så här gör du.

1. För att få till den snabbaste prestationsökningen efter uppdateringen, säkerställ att du först manuellt skapar en ny sparfil genom att gå in i sparmenyn och däri välja "save game." Därefter ska du starta om din Playstation 3 innan du fortsätter spela.

2. Om du stöter på märkligt beteende när du spelar direkt efter installationen av uppdateringen, var inte rädd - det här är en temporär effekt där Skyrim-scripts fixar till sig själva efter uppdateringen. Efter att den process är över, säkerställ att du skapar en ny sparfil och startar om din Playstation 3.

Så, funkar det för dig?

Skicka en rättelse