Valve bestämde sig för att försöka få rätt till Dota-varumärket. Blizzard tänker däremot inte ge sig utan kamp, utan skickar själva in en ansökan.

Det var en hejdlös mängd år sedan (mätt i IT-år) som modifikationen Defence of the Ancients fick se världens ljus till #Warcraft III: Reign of Chaos. Därefter växte det, blev DotA: Allstars och på senare år har en uppsjö kloner dykt upp, där framförallt #League of Legends och #Heroes of Newerth sticker ut. Det har till och med blivit en egen genre som antingen benämns som just Dota, alternativt Moba (multiplayer online battle arena). Men sen slipar även en av DotA: Allstars-legenderna, Icefrog, på #Dota 2 för #Valves räkning. Valve vill inte helt oväntat varumärkesskydda sin kommande produkt, men #Blizzard har nu gett sig in i kampen för varumärket, genom att just anspela på dess långa sammankoppling med deras egen spelserie.

Om du är sugen på att läsa hela Blizzards legala opposition finner du den här, och frågan blir väl hur det här påverkar varumärket i det långa loppet. Någonting som från början skapades helt och fullt av fansen, till att potentiellt bli del av ett större kluster.

Värt att notera är även att Blizzard själva slipar på #Blizzard Dota, en modifikation till Starcraft II, med allsköns Blizzard-karaktärer i huvudrollerna, för släpp senare i år.

Hur tänker du kring det hela?

Tack till FortuN, McNord för detta #nyhetstips!
Meh. Nekro men vafan, javla nyhetsbrevet kommer ju sa sent och orkar inte sitta pa FZ och uppdatera. Alldeles for manga okunniga egentligen i den har traden. Tror det var en som namnde att eul, Guinsoo och Icefrog alla tre har accepterat Blizzards anvan... 17/02 league of legends FTW! see u on the summoners rift? x)= 14/02 Jag har hört helt tvärt om ang att folk skulle börja spela dota2. Som spel tror jag både LoL och HoN håller en mkt högre nivå. Dota2 är inget nytt alls skulle jag säga. Det är samma sak som 1an. Folk kommer testa det, men tror absolut inte de blir någon... 13/02 DotA ligger fortfarande skapligt högt upp och jag slår vad om att MÅNGA, MÅNGA OROLIGT MÅNGA spelare kommer att dra iväg till DotA 2 när det kommer. i princip alla som spelar HoN och LoL vet ju att DotA är dess "pappa" kan man säga.. Mycket hype + att... 13/02 Tror att LoL och HoN ligger för långt föra när de gäller de mesta inom Moba spel. LoL blir ju bara större och större. Tycker Blizzard han hålla sig till WoW, starcraft , diablo mm. 13/02 Ah, kom på en annan sak som borde understrykas (och rätta mig gärna om jag har fel), och det är att möjligeheten till att skapa en mod till att börja med är främst för fansen/communityn att låna speltillverkarens verktyg för att göra egna coola variatio... 13/02 Intressant exempel, men tror du inte att alla som använder UnrealEngine betalar för det? Du kan ju inte gärna använda en grafikmotor som exempel mot en mapeditor. En förutsättning för att amatörer/blivande speltillverkare ska få göra moddar till spel... 13/02 De är ju blizzard produkt ifrån början, då har dem också rättigheter till framtida spel som tillverkas via de programmet. De som om någon skulle komma på en ny mjölk smak och användt Arlas mjölk bytt namn på den?? Jag tror nog Arla skulle göra likande... 13/02 Personligen tycker jag detta är en rätt onödig konflikt. För det första så är Blizzard (läs: activision ) bland de top #3 girigaste j*** bolagen inom spelscenen och det var ju garanterat att dem skulle börja bråka efter det här. Att valve väljer att anv... 13/02 Next up: Basshunter tar upp kampen om Dota-varumärket ;) 13/02
Skicka en rättelse