Fallout: New Vegas-utvecklarna inspireras av Tim Schafers pengainsamling och frågar fansen vad de skulle vara intresserade att skänka pengar till.

Crowd funding-fenomenet tycks bara växa och växa efter äventyrsspelslegendaren Tim Schafers lyckade pengainsamling. Nu frågar #Obsidian-anställde Chris Avellone på företagets officiella forum fansen vad de skulle vilja se för spel i ett eventuellt Kickstarter-projekt från deras sida.

En uppföljare till kultklassikern #Planescape: Torment poppade snabbt upp i många spelares hjärnor, men även andra förslag på isometriska 2D-rollspel i klassiskt snitt har dykt upp.

Så här skriver Chris Avellone själv om det hela:

– Idén med finansiering från spelarna är... well, det är ett bevis på att vissa genrer inte är döda och att uppföljare kan ha fler ben än de verkar. Och idén att inte behöva förhandla med en utgivare är tilltalande. Av ren nyfikenhet, om Obsidian startade ett Kickstarter-projekt, vad skulle du vilja se bekostat?, frågar Chris Avellone rollspelsfansen.

Tidigare ikväll publicerade vi en nyhet med Tim Schafer, som diskuterade just svårigheterna i att jobba med traditionella utgivare.

Men Planescape Torment-världen är väl ändå en del av Dungeons & Dragons? Så det lär ju sluta med att de måste få rättigheter från Wizards of the Coast också 14/02 Utvecklaren Obsidian består av före detta anställda på Black Isle Studios (utvecklaren som utvecklade bland andra Planescape Torment) om de nu tänkt göra ett spel baserat på denna IP så lär de nog för det första ha rättigheterna till att göra så och för... 14/02 Nej! Då måste ägaren till Planescape världen gå med på det och tvekar om de vill... men andra spel är möjliga! 14/02 Nu har jag visserligen inte spelat mycket av Planescape Torment men jag har spelat tillräckligt mycket av det för att veta att det är ett grymt spel och skulle utan tvekan se en uppföljare eller något som byggde på dess IP. Jag skulle sponsra detta helt... 14/02 Jag kände precis samma sak. Gåshud med rysningar längs ryggraden! :D Men sen slår det mig att det kan vara farlig mark. En ny titel kanske förstör för den första? Nåja, man får hoppas på det blir bra och inte något halvtaskigt! :) 14/02 vart ska man kasta sina pengar!!! om inte på detta !!!. turnbased Rgp Väntar forfarande på ett 14/02 Jag skulle utan tvekan slänga in några slantar för ett spel som är en modern hyllning till de klassiska RPG-spelen ifr¨ån 90-taler och tog de bästa bitarna ifrån planeescape, baldurs gate och fallout. Kanske i en steampunksetting som arcanum. Det ska... 14/02 Jag pungar in pengar om de gör ett nytt Planescape-spel 14/02 jag vet.. var bara lite önsketänkande 14/02 som många skriver i forumet så känns det inte som en två till torment skulle vara lika najs som något helt nytt i planescape-setting... hoppas själv på något mer cyberpunk, kinda like blade runner, dystopiska RPGs kan man inte få nog av =) 13/02
Skicka en rättelse