Adam Adamowicz har avlidit. Som lead artist för såväl Skyrim som Fallout 3 är mycket av vad vi ser i spelen i grunden skapad av hans kreativa penna.

Adam Adamowicz, en stor kreativ kraft bakom de älskade rollspelen #Skyrim och #Fallout 3, är död. Han arbetade som lead artist för de konstnärliga koncepten av de två #Bethesda-titlarna och bar ett tungt ansvar för att ge världarna liv och sitt karaktäristiska utseende. Mycket av vad vi ser i de spelen skapades i grunden av Adamowicz.

I sin Vault-dagbok berättar han:

– Att visualisera alla aspekter i en påhittad värld är en utbildning i sig. Under vilken dag som helst kunde jag lära mig om flera ämnen, allt från motorcyklar från 50-talet till modedesign.

Han fortsätter:

– Jag tror att ju mer du studerar en stor variation av ämnen, desto bättre utrustad är du för att skapa djup och realism, särskilt för en fantasyvärld. Det fantastiska som grundar sig på verkligheten och som utvecklas och överdrivs är det som verkar fungera bäst. Det skapar ofta en grogrund för att bygga fler storyelement som kan influera kläder, maskiner och till och med drivet hos de olika personligheterna som finns i den fiktiva världen.

Adam Adamowicz drabbades av cancer och förlorade kampen mot sjukdomen i fredags.

Källa: Techpowerup

Tack till Gortie, metro swe, anon81469 för detta #nyhetstips!
Skicka en rättelse