Eric Hirschberg menar att allt eftersom spelmediet blir mindre disponibelt blir det viktigare att se ljuset i slutet av den utökade universum-tunneln.

Idag släpps det mängder av spel som mer eller mindre utökas av tillägg i olika former. Hästrustning var det för ett bra tag sedan, men kanske idag något oftare nya nivåer, karaktärer eller varför inte hela kampanjer. #Activision-chefen Eric Hirschberg konstaterar till VentureBeat att våra kära spel är mindre disponibla än andra medium, vilket innebär att man helt enkelt måste tänka annorlunda.

– Jag ser det ur en annan sorts lins. De färre titlarna genererar mer engagemang och mer vilja att köpa extra innehåll och mer vilja att hålla fast vid ett spel än någonsin tidigare.

– Spel har alltid varit ett mindre disponibelt medium än andra former av underhållning, och de har blivit exponentiellt mindre disponibla eftersom folk visar att de vill gå djupare och djupare in i världarna de älskar. De finns inget annat medium som kan leverera de där hundratals timmarna av engagemang. Därmed tycker jag att det är en stor möjlighet.

– Det får dig att investera mer och skapa mer innovation utifrån grundpelarna i varumärkena, istället för att skapa upplevelser som mer bara skrapar på ytan med massor av olika titlar. Men jag tror inte att det betyder att det inte kan finnas lika mycket, om inte mer innovation inuti specifika spel.

Hur tolkar du det han säger? Det går att, om man lägger manken till, dra vissa intressanta kopplingar till #Rovios (#Angry Birds-skaparna) uttalande om att man behöver behandla sina konsumenter som fans, och inte bara köpare.

Anledningen till att jag tycker att Barebone är riktigt gött, visst. Det är fortfarande inte COD2 men det är väl så nära man kan komma. 15/02 Han har helt rätt och jag håller fullständigt med. Det är oändligt mycket bättre med två RTS som är olika varandra (typ StarCraft II & Dawn of War) som byggs på med expansioner och uppdateringar och som har alla spelare än att det finns fem RTS där två... 14/02 Jo men hade CoD slutats göra så skulle nog dem större företagen försöka återvända lite till sin egen stil. 14/02 Nja, någon annan hade bara tagit deras plats och pumpat ut generiska FPS spel. Och så hade det varit synd att beröva folk som gillar COD på det som de gillar. 14/02 Activision skulle ju vara totalt efterblivna om de inte utnyttjade faktumet att miljontals människor är villiga att spendera pengar på deras produkter t.ex. CoD, varje år. Det är ju trots allt ett aktiebolag. 14/02 samma här. Mer skit från activision. Bäst vore om de gick under. 14/02 Snälla jag vill ha ett cod mp ungefär som i cod 2(dvs inga OP perks och helikoptrar utan det är endast du och ditt gevär) 14/02 Deras sätt att säga. "Vi skiter i nyskapande och tänker bara göra uppföljare efter uppföljare." 14/02 Oh expansions, why art thou not here nor existent anywhere anymore? For it is a travesty upon us men that the evil known as dlc shall shackle our desires for content as the masses strengthen its chains with their lust for the art of throwing coin. - Gen... 14/02 Dem första cod är bra därför där krävs det otroligt mycket mer skill/teamplay än i dagens förenklade/fördummade cod. Likadant med nästan alla nya fps spel. 14/02
Skicka en rättelse