"Så länge som de inte använder något vi skapat så bryr vi oss inte", säger Mojangs Daniel Kaplan.

De som utvecklar #Minecraft-kloner och släpper dem via olika format behöver inte vara oroliga för att bli stämda, enligt ett uttalande från Mojang-anställde Daniel Kaplan. Istället verkar Minecraft-skaparna snarare uttråkade av de titlar som inspirerats av indie-titeln, och beskyller dem för att inte leverera något nytt till konceptet.

– Så länge som de inte använder något vi skapat så bryr vi oss inte. Liksom, skulle Doom-skaparna stämma alla som gjort ett FPS? Knappast, säger Daniel Kaplan.

– Jag är verkligen uttråkad av klonerna. De bidrar inte med något nytt, vilket är riktigt trist.

Xbox Live Arcade-spelet Fortresscraft har sålt i drygt 500 000 exemplar och ser minst sagt Minecraft-inspirerat ut. Skaparen bakom titeln insisterar dock att likheterna spelen emellan är få. Men onekligen finns mycket intresse för spel i stil med Minecraft, så varför sätter du inte igång och börjar koda ett par block?

Bilden tillhör FZ-medlemmen Adrian, visst är den läcker?

synd att det ser nästan exakt ut som minecraft men idén att gräva och bygga borde fler spel ta del av. 28/02 Tacka fan för att de inte stämmer folk som lånar inspiration! Minecraft är ju extremt derivativt och lånar friskt från ett par andra spel. Att de sedan gör det mycket bättre än originalen (tänker främst på Wurm Online och liknande) är en sak, men det... 15/02 De försöker tjäna eventuella goodwill poäng genom att säga att de inte kommer straffa någon för att göra samma sak som de själva gjort. Sluta vara sån fanboy. 15/02 Kul att folk whinar hela tiden så fort det är något om Minecraft eller Notch. I det här fallet borde väl ingen klaga? De är medvetna om att deras idé inte är 100% deras, och därför ska de inte heller stämma någon. Fjantungar. 15/02 De kan ju inte stämma folk för att de gör ett spel som liknar Minecraft när Minecraft var inspirerat av Infiniminer etc. Eller ja, de KAN ju antagligen. Tror Notch trivs med att alla kissassar hans twitterupdates dock. 15/02 Mojang tillför inte något nytt de heller... 15/02 Hur kan du trycka ur dig sån skit när de uppenbarligen inte käftar med någon? Är karln usel då? 15/02 Kasta inte sten i ett glashus mojang, var fick ni eran ide? Oh right, blockworlds (iirc) som var opensource och liknande som kom innan. Fjantigt att ens säga att "vi kommer inte stämma någon för att de kopierar" när de gjort exakt detsamma själva och... 15/02 Vissa saker / företag / företeelser gillar man bara, Mojang är ett sånt! 15/02 Rätt ska vara rätt, inget sjukt med det. :) Mycket fin bild! Skön inställning av Mojang också. Notch lånade ju grundkonceptet till Minecraft av ett annat spel, leva och låta leva liksom, även om en stor del av dessa härmapor försöker rida på Minecrafts... 15/02
Skicka en rättelse