Den annalkande zombiekatastrofen får tydligare konturer. Bland annat väntar smartare zombier.

#Resident Evil 6 presenterades med en film för ett par veckor sedan, men trots en speltid på över tre minuter lämnade den oss med fler frågor än svar. Men nu rätar #Capcom ut några av frågetecknen och berättar bland annat när och var nästa zombiekatastrof bryter ut.

Det sker i den fiktiva kinesiska kuststaden Lanshiang och året är 2013. Som syntes i trailern har vissa zombier snappat upp förmågor som att hoppa, andra har lärt sig den ädla konsten att hantera skjutvapen. En särdeles blodtörstig best går under namnet J'avo och den äger förmågan att självläka (och samtidigt mutera).

J'avo – ny zombie som käkar järn och skiter kätting.

I det mer mänskliga persongalleriet återkommer de gamla bekantingarna Leon Kennedy och Chris Redfield, och de får bland annat sällskap av den anonyma blonda herre från trailern. Capcom avslöjar inte hans namn, men säger att han är en pengahungrande legosoldat.

Han är legoknekt och han gillar pengar – men vad heter han?

Capcom berättar vidare att kontrollerna kommer förändras en aning; det blir möjligt att gå och skjuta samtidigt samt att kasta sig i skydd.

Resident Evil 6 släpps, om allt går som planerat, till Xbox 360 och PS3 den 20 november, följt av pc-versionen vid ett ännu inte spikat datum.

Debutfilmen:
[video=10680]

Skicka en rättelse