"Om vi skulle göra en uppföljare till Alan Wake skulle det garanterat gå mycket snabbare och enklare än ettan", förklarar Remedy.

Väntan har varit lång, men imorgon släpper äntligen #Remedy Entertainment lös sitt stämningsfulla, Twin Peaks-inspirerade #Alan Wake-äventyr på de pc-spelare som hållit hoppet om en portning levande ända sedan den Xbox 360-exklusiva releasen. Samtidigt som den gode Allan blir pc-aktuell diskuterar utvecklarna också möjligheterna till ett Alan Wake 2.

– Om vi skulle göra en uppföljare till Alan Wake vore det absolut en mycket snabbare och enklare utvecklingscykel än den hos det första Alan Wake, eftersom motorn är skapad för spelet. All fiction och universumet är redan skapat, säger Oskari Hakkinen.

Men hur går tankarna om att låta Playstation-spelarna få ta del av Remedys plågade rysarförfattare?

– Jag vet att du aldrig kommer få se Alan Wake eller Alan Wake's American Nightmare på Playstation. De är Xbox-exklusiviteter. Varumärket står oss verkligen nära om hjärtat. Det är något vi utvecklat under en lång tid. Ni kommer att få se mer av Alan Wake i framtiden.

Du är väl medveten om att Alan Wake till pc får ett helt gäng med gratisprylar? Om inte, spana in listan nedan!

Alan Wakes standardversion

 • Skiva 1: Huvudspelet plus DLC-paketen The Signal och The Writer

 • Skiva 2: Soundtrack-CD omfattandes 13 spår

 • 6 kort föreställandes platser ifrån spelet

 • Manual

 • 1 dubbelsidig affisch

 • 7 stickers med motiv från spelet

Alan Wakes samlarversion

 • Allt som ingår i standardversionen

 • Audio commentary av Remedy som kan sättas på/stängas av under äventyrets gång

 • Bonusskiva med material som History of Remedy, Making of Alan Wake, Making of a thriller, musikvideos, trailers, storyboard

 • The Alan Wake Files – 144 sidor med "bevis" för de mystiska händelser som sker i Alan Wake och i

 • Bright Falls

Alan Wake släpps imorgon via Steam, och därefter via andra digitala återförsäljare som exempelvis Origin. Den 2 mars släpps den fysiska butiksversionen.

http://store.steampowered.com/sub/13535/ Vad är det för amatörer som har lagt upp det här egentligen? Kolla upplösning i spelheadern, kolla felstavningen i titeln (Edtion). Man börjar undra om själva porten är ett hafsverk också. 16/02 Efter att ha spelat en halvtimme av PC-versionen så ser jag att det som sagt inte är några större skillnader jämfört med XBOX 360-utgåvan. 16/02 raefzm88: Håller med dig om nästan allt du säger. Nog om det, är det inte lite märkligt att det tog sån tid att få upp en spelsida för Alan Wake på Steam, Den kom typ upp för ett par dar sen hafsigt ihopsatt, och nu är vi inne på releasedygnet utan ens... 16/02 <3 16/02 Trevligt att det då finns folk som inte bryr sig. Jag tar i alla fall ställning. <---- stolt "hater" 16/02 Dina uppsatser är alltid en källa som ger upphov till mycket gott skratt! Tackar som fan för det! 16/02 Det skrev jag aldrig. Jag skrev att jag är medveten om att det tyvärr finns folk som sitter och leker haters på internet över olika spelföretag och liknande, och det jag sade var att det är tramsigt – oavsett vilket företag/spel/whatever det gäller. Läg... 16/02 @ raefzm88 Bara ett litet tillägg, folk som köpte deras spel och var "gamla trogna fans" kan idag mycket väl spela på konsol också/istället, dessutom finns de "gamla goda" spelen också till konsol. Fans är fans, haters är haters, oavsett vad remedy gör... 16/02 Sebastian Lind; E du på riktigt? Om du går runt och tror folk inte "HATAR" för det bara är ett spel i slutänden så lever du verkligen i en liten gosig drömvärld. Folk dödar varandra över gator i monopol, slår ner oskyldiga för dom tittat snett.. Bara... 16/02 Tvärt om, om något så är det PC-plattformen som håller tillbaka utvecklingen (bissart nog). För det första, den stora mängden olika hårdvaror gör det omöjligt att optimera spel till en vettig nivå, grafikkorten presterar i praktiken inte ens hälften av... 15/02
Skicka en rättelse