Uppföljaren skulle behöva matcha originalspelets budget, säger Tim Schafer. Notchs svar? "Jag fixar det!"

När legendariska speldesignern Tim Schafer förklarade för #Minecraft-skaparen Markus "Notch" Persson att han skulle behöva en Psychonauts 2-budget som matchar originalet så verkar inte Notch ha tvekat en sekund. 13 miljoner dollar, drygt 88 miljoner svenska kronor, kostade det första Psychonauts-spelet.

– Jag sa ungefär "jag tror inte att det går att göra spelet för en miljon dollar". Originalspelet kostade, tror jag, 13 miljoner dollar, och jag tror du skulle behöva matcha det första spelet. Så fort jag nämnde pengasumman så sa han "ja, jag fixar det", säger Tim Schafer.

Om Notch tänkt sig att slanta upp helt ur egen ficka eller på något annat sätt förtäljer inte historien, men den skvallrar åtminstone om att Mannen Med Hatten har ett minst sagt bultande Psychonauts-hjärta.

Hoppas du att Notch ska få möjlighet att finansiera utvecklingen av Psychonauts 2? Om du missat tidigare delar i historien om Tim Schafers och Notchs kuckilurande så hittar du allt här.

Skulle gärna vilja se Notch bankkonto..många nollor efter ettan. 17/02 Jag stöttar idén, men kanske inte valet av spel. Jag har inte spelat Psychonauts, men det ser inte ut som något jag skulle finna värt den summan. Tycker Mojang & co kan börja fila på ett MMO. Han har ju uppenbarligen hjärtat på rätt plats att vilja sats... 16/02 Här är Notch senaste uppdatering angående detta: http://notch.tumblr.com/post/17681692985/hype 16/02 låter trevligt det här. pelade aldrig psychonauts men gillar vad jag sett. vad gällande notch's ekonomi så får han väl sköta den själv som han vill. de flesta av oss har nog tillräckligt att tänka kring sin egen ekonomi. men respect för att han verkar... 16/02 Du måste lära dig skilja på investering och filantropi. 16/02 Det är fan sjukt, spelbranschen är den enda bransch där folk kan få allt dem pekar på, i övriga så försöker man spara så mkt det bara går, satsar på konsulter och bemanning, håller lönerna på ett minimum. Men har man en ide på ett spel så kan någon slan... 16/02 Men snälla nån, han skänker väl ändå inte bort pengarna? Det är en investering, han får cash om spelet säljer bra. Och det här är ju minst sagt bra reklam för spelet. Självklart behöver han tänka på företagets ekonomi, men han har nog blivit lite blind... 16/02 Hans pengar, som han gör vad fan han vill med. 16/02 Tror du han skänker bort pengarna? Det är en investering, vilket förhoppningsvis innebär att han får tillbaka sina pengar och lite till. 16/02 Om han nu skulle finansiera hela projektet får han ju rimligtvis majoriteten av kakan. Vissa får det att framstå som att han, om han nu skulle stoppa in pengarna "själv" (Mojang?), bara slänger bort 100 miljoner. Självklart är ju frågan hur mycket ett... 16/02
Skicka en rättelse