Strax innan finansieringssuccén av Double Fines nya äventyr visade sig Markus Persson vara intresserad av att finansiera Psychonauts 2. Eller?

Blott ett dygn innan Tim Schafer drog igång det som skulle visa sig vara en enorm finansieringssuccé skrev Markus "Minecraft" Persson att han var intresserad av att finansiera en uppföljare till #Psychonauts, den hyllade men inte särskilt ekonomiskt framgångsrika plattformaren från 2005. Trots uppföljnings-tweets där han bedyrade sin seriösitet kommer nu en liten brasklapp på hans blogg.

– Jag skrev till Tim om finansiering på halvskämt, skriver Persson.

Han fortsätter att förklara att några förhandlingar ännu inte har inletts, han och Schafer har bara hörts via mail och ska mötas på Game Developers Conference. Han menar också att Kickstarter-projektet såklart påverkar ett eventuellt samarbete, Double Fine kommer säkerligen att vara upptagna de närmsta månaderna. Han vill också förtydliga att eventuell finansiering inte skulle vara något välgörenhetsprojekt utan en seriös satsning.

Det andra stycket beskriver precis det han skriver i sin blogg, att inget är klart men om det blir så är det en seriös satsning. Och även om många vet att Persson nickar Notch finns det garanterat läsare som inte vet vem han är. Att använda ett citat i... 17/02 tror du inte att PEEWEE är http://z0r.de/L/z0r-de_2715.swf 17/02 Håller med ovanstående här... kan vi sedan också sluta med Aftonbladet-rubriker? "Minecraft-Markus"? Kom igen, antingen skriver ni hans riktiga namn eller hans nick "Notch" vilket borde vara välkänt vid detta laget, speciellt för alla som är bekanta med... 17/02 Ja och det var således FZ's engelska jag syftade på, då de ändå måste ha läst hans senaste blogg-inlägg innan de skrev denna artikeln. Förlåt om det verkade som att allt vart riktat mot dig, för det var det inte. Ditt inlägg blev dock det jag citerade,... 17/02 Lugna dig grabben. Jag går bara efter vad FZ har skrivit. 17/02 Notch fick höra talas om Psychonauts 2 och blev typ "TAKE ALL MY MONEEEEY". Sen ångrade han sig :( 16/02 VA? Han har inte backat någonstans. Hur illa är folks engelska?? Han skriver ju att de skall diskutera det på en kommande mässa. Det är väl bara som så att det varit lite väl öppet hur det har inletts kontakt. Diskution mellan distributör och utvecklare... 16/02 Jag har ingen personlig åsikt i det hela, har inte följt hans tweets, men jag ser ett mönster hur man hittar på sät att angripa offentliga personer. Först framställer man dem som genialiska, entreprenörer, sedan vinklar "man" (vem det nu än är som har... 16/02 Han har ALDRIG sagt att han skulle ge 100 miljoner det är bara ren och skär löng och en "aftonbladet-nyhet". 16/02 Mycket oseriöst. 16/02
Skicka en rättelse