Är du intresserad av att skänka pengar till ett old school-rollspel i klassiskt top down-perspektiv? 1980-talsspelet Wasteland är den spirituella föregångaren till Fallout.

Vore du intresserad av att skänka pengar till ett old school-rollspel i klassiskt isometriskt top down-perspektiv? Det hoppas i alla fall ärrade branschveteranen Brian Fargo, som vill släppa en uppföljare till 1988 års postapokalyptiska rollspelsäventyr #Wasteland.

Fallout-serien – som du möjligen är mer välbekant med – utvecklades ursprungligen som en spirituell uppföljare eftersom utvecklarna saknade Wasteland-licensen. Brian Fargo är också samma man som grundade just #Interplay Studios och släppte spel som #Fallout och #Fallout 2 för länge, länge sedan.

Målsättningen är att samla ihop minst en miljon dollar via Kickstarter och pengainsamlandet ska påbörjas om drygt en månad. Aktuellt format är pc, men Ios och "andra plattformar" kan också bli aktuellt.

– Jag vill att fansen ska veta att ett nytt Wasteland skulle ha old school-vibbar och göras med input från gamers. Gjort på spelarnas sätt, säger Brian Fargo på twitter.

Han tillägger också att "gamers äger, som vanligt", så nu måste du ju nästan slanta upp så han inte blir besviken på dig.

Är du gammal nog att ha spelat det ursprungliga Wasteland, eller är blotta tanken på ett nytt 2D-rollspel av klassiskt snitt tillräckligt för att göra dig upphetsad?

Det kostar att utveckla spel och en miljon dollar är inte ens särskilt mycket. Jag tycker dessa kickstarter projekt, wmd med mera är riktigt bra initiativ , möjligheten finns att det då kommer göras vettiga spel och inte minst vettig PC versioner. 10/03 Aha, jag var inte riktigt medveten om att det finns ett koncept som Kickstarter (trodde jag fått en idé! :) ). Hur som helst verkar det intressant i flera avseenden. 22/02 Ska nog slaska in ett par dollar iaf! Är ju lätt ett projekt man vill vara med och hjälpa få fram! This is great news helt klart! :D 19/02 Enda chansen till att få se den här typen av spel igen så kan nog tänka mig att slängs in en 100-lapp eller 2. Jag är ganska trött på hur spelbranschen ser ut idag och hur vissa genrer "glömts" bort alt fördummats ner . Dock tycker jag de här kickstarte... 18/02 Sandman666: Det är väl ungefär precis så det fungerar på Kickstarter som du beskrev. Enda skillnaden är väl att investerarna inte får ta del av eventuell vinst senare, men när det gäller tex Double Fines Adventure får alla som bidragit med minst 15$ ett... 18/02 Nu har jag inte spelat Wasteland men jag har läst om det och jag är ett stort fan av Fallout. Kul som tusan att se att alltfler börjar använda den här formen av sponsring för att utveckla spel, kan lätt tänka mig att stödja det är och andra projekt, del... 18/02 Jag kommer utan tvekan att stödja det här, men har det blivit den nya flugan bland stora spelveteraner att samla in pengar för att skapa sina spel? 18/02 Tja, fast jag tycker att de låter mycket intressant skulle ja nästan vilja se nån visuellt exempel på hur det skulle bli typ. Jag menar att ja inte vill investera i något ja sen märker att de inte var alls något för mig :P För övrigt så kan de ju inte... 18/02 Lite härligt är det allt. Jag har nog kvar detta på gamla 5,25" diskar nånstans till 64:an. En solklar favorit var det på den tiden. Ett öga lär jag nog hålla på detta i alla fall =) 17/02 Najs! Härliga Commodore 64-minnen. Kommer ihåg att man fick extra XP när man använde närstridsvapen, så man stack iväg med en enda gubbe i partyt som man utrustade med proton axe. Ka-tjing! 17/02
Skicka en rättelse