"Någonstans längs med vägen försvann ett av våra barn, vi har nu funnit honom och vår familj är numera komplett", förklarar Remedy i en något krystad analogi.

Undrar du hur det kommer sig att #Microsoft till slut gav #Remedy tillstånd att släppa #Alan Wake till pc? Enligt utvecklarna själva krävdes det mycket tjat för att det hela skulle gå vägen, men tack vare finländarnas goda relationer med Xbox 360-tillverkaren så fick de grönt ljus.

Från början utannonserades Alan Wake som ett pc- och Xbox-spel kring 2005, för er som minns.

– I och med den utannonseringen föddes våra barn och vi började ta hand om dem, om jag kan använda den analogin. Någonstans längs med vägen försvann ett av våra barn. Vi har nu funnit honom och vår familj är komplett, säger Oskari Häkkinen.

– Vad jag försöker säga är, rakt från hjärtat, att pc-spelande är en del av Remedys ursprung ända tillbaka från det första Death Rally som utvecklades i en källare till Max Payne 1, som också delvis gjordes i en källare. Att utannonsera Alan Wake till pc var alltid en viktig faktor för oss. Pc-versionen var något Remedy som team alltid velat göra. Vi har inte försökt dölja det. Så vi har gjort allt i vår makt för att få göra den.

Oskari Häkkinen tillägger att det var sju månader sedan Microsoft gav sitt okej till pc-portningen, som är ute nu via Steam. En lansering till andra digitala återförsäljare som exempelvis Origin kommer också att ske, och den 2 mars släpps den fysiska butiksversionen.

Om du inte har spelat klart dessa DLC så kan jag säga att det var en ren besvikelse. 19/02 När 360 och PS3 kom var de knappat något budgetalternativ, om man skulle stått för hela kostnaden själv hade man fått pynta en hel del pengar. En konsol går dock inte att uppgradera och detta är dessa största nackdel samtidigt som det är dessa största... 19/02 PC är billigare eftersom du får mer för pengarna, eftersom du kan uppgradera komponenter, och eftersom mjukvaran är billigare. Man sparar inga pengar på att köpa konsoler i längden. 19/02 Precis klarat spelet förutom dlc signal o write som jag ska köra igenom straxx. Måste säga jag gillar det sjukt mycket, riktigt jäkla bra spel :) Har inte brytt mig om det i och med det bara varit på konsol men värt att det tagit längre tid så man äntli... 19/02 Så länge vi får fortsätta se Alan Wake på xbox / pc plattformar och inte på de andra så är jag nöjd! PC är grymt bra ur den tekniske spelarens perspektiv (eller den förmögne) men konsoller kommer att fortsätta vara budgetalternativet där försäljningen... 19/02 idd. Vidrigt var det. 18/02 Eh? Finns ett demo nånstans? Muslagg brukar inte vara så knepigt att lösa 18/02 Det är nog inte deras fel då det är väl Microsoft som brukar komma in o lägga sig i o säger nu gör ni detta till denna konsol o skit i dem andra. SVartestol: Håller med dig också har inte haft ett enda problem med Alan Wake. F.ö så kan spelet vara lite... 18/02 De gjorde en business decision och nu får de leva med den. De satsade på konsoler, nobbade de riktiga spelarna, för pengarnas skull och nu förväntar de sig att vi ska hosta upp? Jag köper inget spel av dem förrän de bara tillverkar för PC eller Mac (fra... 18/02 Nu överdriver du lite va? Har itne haft några som helst problem.. 18/02
Skicka en rättelse