Amerikanska Sony-chefen Jack Tretton stärker tidigare information om att det är för tidigt för ett tillkännagivande av ännu mer hårdvara.

Vi börjar närma oss generationsgränslandet när vi lär känna till någonting om nästa generations konsoler. Wii U tillkännagavs redan förra året, och en del pekar på att en ny Xbox kommer presenteras någon gång under året. Det har tidigare florerat rykten kring att även #Sony ska tillkännage något nytt i år, men dessa har tidigare delvis skjutits i sank och än mer nu efter att Sony Amerika-chefen Jack Tretton meddelat att det helt enkelt inte ligger i tiden.

– Jag skulle, helt ärligt, bli väldigt distraherad om jag skulle behöva snacka om nästa generations-hårdvaran i år. Just nu är vi fokuserade på Playstation 3, och jag kommer släppa [PS Vita] om sju dagar, så jag vill inte behöva tänka på att försöka släppa ny teknologi inom kort, säger Jack Tretton till IGN.

Beroende när #Microsoft planerar att få ut sin nästa maskin, vill bland annat #Epic Games få ut sin nästa grafikmotor lagom till nästa konsolgeneration. Motorn kommer trots allt visas upp i år, så då lär vi se vad nästa generation rent konkret kommer kunna erbjuda i ett tidigt skede.

När tror du att Sony tillkännager sin nästa Playstation?

de blir nog modifierade i alla fall. 20/02 blir troligtvis pc-hårdvara .. misstänker att dom inte tillverkar egna cpu'er och grafikkretsar som ligger långt före den bästa gaming-pc'n .. skulle förmodligen äta upp deras vinst .. och p12or kan övertala sin mamma att köpa vilken skit somhelst 20/02 tragiskt nog .. saknar tiden när konsollgrafiken låg långt före vad som va möjligt på pc 20/02 Jodå, visst kan man krama prestanda ur gammal hårdvara. Allt man behöver göra är att dölja det mesta genom att göra vapnet lika stort som halva skärmen och ha väldigt låg FOV, maskera bilden med en lätt dimma och inte rendera mycket runtomkring och göra... 20/02 Bortsett frånd et simpla faktum att samtliga multiformatsspel blir lidande på just Ps3 bl.a. på grund av bristande tillgänglig Ram, hade de inte låst den så hade det fungerat men som det ser ut nu så är det kört. Sony behöver nog mest av alla en ny kons... 20/02 Av kostnadsskäl, utrymmesskäl, värmeskäl etc så kan man vara rätt så säker på att även nästa konsolgeneration kommer att vara en light-PC variant. 19/02 Kul att folk dissar nästa generations hårdvara i konsoler som inte ens finns på papper utanför företagen som ska tillverka dom. 19/02 Ibm får släppa deras 100ghz cpu iår (ändå 2år sen dom gjorde den) så man kan trycka i den i konsolerna och trycka i 3st 7970! 19/02 Unreal Engine 4 kommer flyta på perfekt på PC, medan dagens konsoler inte kommer ha hårdvara, och nästa generation kommer behöva pressas för att kunna köra UE4. Och där är redan toppen nådd i spelgrafiken för nästa 4-6 år.. 19/02 Helt rätt, man kan absolut inte jämföra cellprocessorn som sitter i en PS3a med en i5 2500k eller i7 2600k t.ex. Det är väldigt retarderat att jämföra då de är byggda åt helt olika saker, ska man dock jämföra beräkningar mot beräkningar så springer en... 19/02
Skicka en rättelse