Vi börjar närma oss generationsgränslandet när vi lär känna till någonting om nästa generations konsoler. Wii U tillkännagavs redan förra året, och en del pekar på att en ny Xbox kommer presenteras någon gång under året. Det har tidigare florerat rykten kring att även #Sony ska tillkännage något nytt i år, men dessa har tidigare delvis skjutits i sank och än mer nu efter att Sony Amerika-chefen Jack Tretton meddelat att det helt enkelt inte ligger i tiden.

– Jag skulle, helt ärligt, bli väldigt distraherad om jag skulle behöva snacka om nästa generations-hårdvaran i år. Just nu är vi fokuserade på Playstation 3, och jag kommer släppa [PS Vita] om sju dagar, så jag vill inte behöva tänka på att försöka släppa ny teknologi inom kort, säger Jack Tretton till IGN.

Beroende när #Microsoft planerar att få ut sin nästa maskin, vill bland annat #Epic Games få ut sin nästa grafikmotor lagom till nästa konsolgeneration. Motorn kommer trots allt visas upp i år, så då lär vi se vad nästa generation rent konkret kommer kunna erbjuda i ett tidigt skede.

När tror du att Sony tillkännager sin nästa Playstation?