"Rätt så ofta påbörjas pc-utvecklingen när konsolutvecklandet är över eller strax innan det är över". Exempelvis Resident Evil 6 och Street Fighter X Tekken.

#Street Fighter X Tekken släpps till Windows i maj! Men, det släpps till konsolerna redan i mars. #Resident Evil 6 släpps till konsolerna i november! Men, Windows-utgåvan får vänta till ett senare datum. Hur kommer det sig att #Capcom-titlar tenderar att försenas tämligen grovt till pc?

– Rätt så ofta påbörjas pc-utvecklingen när konsolutvecklandet är över eller strax innan det är över. Om vi inte börjar hålla på konsolkoden och väntar med att släppa det tills pc-utvecklingen är över (vilket vi inte kan göra från ett business-planeringsperspektiv), kommer det tyvärr vara några små glapp även fortsättningsvis. Vi försöker hålla glappet så litet som möjligt och ibland har vi lyckats släppa spelen samtidigt (#Dark Void, #Bionic Commando, #Bionic Commando Rearmed, #MotoGP, #Dead Rising 2, #Dead Rising 2: Off The Record). Åh, och Arcade Edition skeppades till pc inom en vecka efter butikssläppet för konsolutgåvan (vilket jag tänker är typ samtidigt), svarar Christian Svensson på Ask Capcom-delen i officiella forumet.

Nu vet du varför.

Skicka en rättelse