Valve-bossen Gabe Newell vill inte utesluta att Valve själva skapar hårdvara i framtiden, om inte dagens hårdvarutillverkare kan ge studion de innovativa lösningar de kräver.

Skulle du köpa en #Valve-konsol eller liknande produkt i framtiden, om den hyllade studion bakom Steam och #Half-Life skulle få för sig att göra en sådan? Visst låter det minst sagt osannolikt, men i en färsk intervju vill Valves starke man Gabe Newell trots allt inte räkna bort möjligheten om utvecklarna inte får de innovativa lösningar de behöver.

– Ja, om vi måste sälja hårdvara så kommer vi göra det. Vi har ingen anledning att tro att vi är särskilt bra på det, det handlar mer om att vi behöver ha fortsatt innovation och om det enda sättet att få igång dessa projekt är genom att vi själva går och utvecklar och säljer hårdvaran direkt så är det det vi måste göra. Det är definitivt inte det första vi kommer att tänka på; vi ser hellre att hårdvarufolk som är bra på att tillverka och att distribuera hårdvara gör detta. Men vi tycker att det är viktigt nog så att om det i slutändan är det vi måste göra så är det i slutändan det vi måste göra, säger Gabe Newell.

I intervjun förklarar han också Valves nya "locket på"-strategi kring kommande titlar, eftersom många fans kritiserade Valve för de långa utvecklingstiderna med Half-Life och Half-Life 2.

– En del av anledningen att vi slutade prata så mycket om vad som händer i framtiden är att när vi gjort det tidigare så, du vet, med Half-Life 1 var det ett år efter vi ursprungligen sa att det skulle vara. Angående Half-Life 2, om man läser foruminläggen, så tog det oss uppenbarligen 50 eller 60 år att få det gjort, så vi är försiktiga med att inte göra folk för exalterade och sedan behöva gå och göra dem besvikna.

För dig som gått och väntat på Half-Life 3 i cirka 867 år så kommer detta antagligen inte som någon större tröst, men Gabe försäkrar om att han förstår de plågor som denna policy försätter fansen i.

– Åh, absolut. Vi är akut medvetna om hur mycket vi irriterar våra fans och det är ganska frustrerande för oss när vi sätter dem i den situationen. Vi försöker jobba så fort vi kan och vi försöker välja ut de saker som vi tror är mest värdefulla för våra konsumenter och om det finns något magiskt sätt som vi kan få mer arbete gjort på en dag så skulle jag verkligen vilja höra talas om det.

Bilden kommer från The Penny Arcade.

Jag förstår Gabe. Dom konsoller som är ute nu är ju rena rama stenåldern. Folk som köper dom bidrar till att utvecklingen står still. Köp PC! 24/02 Gaben haz beard , tungt som fan! Tror jag skulle köpa den , men föredrar nog om de endå skulle hålla sig till PC. 22/02 Mig veterligen så är valve ett av företagen som skapade den moderna spelindustrin, och är fortfarande ett av de ledande företagen inom branschen, så de kritiserar med all rättighet. Sen antar jag att du menar att valves spel inte når upp till dina exemp... 22/02 Och vem har sagt att Valve inte har hemligt jobbat på source 2.0 i x antal år? ;) 21/02 Kan tänka mig att det handlar mer om att Valve vill ha mer skydd för sina spel, och kunna tvinga fler att använda Steam. Valve gör sina pengar på Steam likt en blodsugare, suger pengar ifrån EA och alla som publicerar via Steam.. Deras egna spel har int... 21/02 Vet ej vad det finns flest av på FZ, Blizz lovers/ haters , Valve Lover/haters , COD//BF3 lover/haters , Men tror att haters ligger högst , Alla verkar hata allt inom spel ., Så till den stora frågan . Varför håller ni på med sånt ni hatar ? :P . OT.... 21/02 Äsch, detta tjafset om Steam igen? ( Med Grumbledock i spetsen som vanligt :) ) DRM hade nog dom flesta klarat sig utan egentligen, men det är ju knappast konsumenterna som vill ha det. Steam är som sagt ett DRM med visst mervärde ( Håller spelen patcha... 21/02 du är en mästare på att misslyckas konstant, big time fail. Sen är väl ändå du som trollar, har varken argument eller poäng, men det är väl att begära för mycket... Så, på samma sätt ska vi sluta basha Kina och deras diktatur, eller Syrien för den delen... 21/02 Jävlar här inne stinker det ju av steamfanboys. Så fort nån kritiserar valve då jävlar ;) Ett tips till alla fanboys, ta livet av er och gör världen en tjänst, tack! 21/02 chubby bear ;) 21/02
Skicka en rättelse