Enligt ett patent utvecklar Sony en teknik till nästa generations Playstation som i stora drag liknar Microsofts Kinect.

Enligt en patentansökan, som snappades upp av en användare på Neogaf, håller #Sony på att tillverka en 3D-kamera för Playstation som tekniskt liknar #Microsofts Kinect. I och med att krysslådans Kinect är en bra mycket större försäljningssuccé än PS3:ans Move är det inte förvånande att Sony nu vill satsa på en snarlik teknik.

Bakom tekniken står Richard Marks, utvecklare av Playstation Eye och Move. Enligt hans beskrivning av tekniken i patentet har den stora likheter med Kinect. Den nya kameran ska kunna känna av djupet väldigt precist med infraröda strålar och därmed bland annat känna av var personer och saker befinner sig i relation till varandra i rummet. Små rörelser ska kunna registreras. Tekniken ska alltså bli mycket mer raffinerad än Sonys nuvarande generation av rörelsekontroll.

Tills ett officiellt tillkännagivande har kommit får det här tas med en nypa salt. Men om tekniken är under utveckling lär den komma till nästa generations Playstation.

Vad tror FZ:s läsare om planerna att närma sig Kinects teknik?

Skicka en rättelse