Tim Schafer och Ron Gilbert är eniga om att klassisk old school-2D-grafik är klart mer intressant att arbeta med än 3D.

I ett nygammalt videoklipp (filmat i januari men publicerat först nu) diskuterar Tim Schafer och Ron Gilbert tankarna kring deras kommande peka-klicka-äventyr #Adventure. Båda herrarna tycks rörande överens om att det är old school-grafik i klassisk 2D som gäller.

– En av anledningarna till att jag ville göra ett äventyrsspel var för att få arbeta med Nathan Stapley som är en artist med en fantastisk målarstil. En av sakerna jag saknar med 2D-äventyrsspelen är att du hade möjligheten att låta en duktig artist uttrycka sig själv direkt på skärmen; utan att behöva gå igenom 3D-shaders eller någon annan komplicerad teknologi som riskerar att ändra eller förändra deras vision, säger Tim Schafer.

Kollegan Ron Gilbert håller med:

– Jag tycker allt borde vara 2D. Old school. Jag tycker att det helt enkelt är mer intressant än 3D. 3D ger dig mycket men för ett projekt som detta, där vi vill göra något som verkligen framhäver tecknarens art, så tycker jag att 2D verkligen skulle göra det, säger han.

Hela filmklippet är 35 minuter långt och kan ses i sin helhet nedan.

Ett point & Click spel som använder sig av 2D via en finansiering där spelarna, inte utgivarna, varit med och betalat. Ingen utgivare innebär att utvecklaren helt kan se till fansen (alltså ingen inblandning från en tredje part som bara bryr sig om en... 27/02 Haha, flör review scores är ju relevanta och inte alls influerade utav reklam och ren välvilja från utvecklare och producenter. 27/02 NEJ, Double Fine är inte "ett point n click", de är ett företag som utvecklar spel. Att våga tänka "outside the box" och göra något annorlunda ska uppmuntras, det är just sådant som får spelindustrin att utvecklas. För övrigt går det väldigt bra för DFs... 27/02 Mer än du har skulle jag tro, ett point n click som använder ett extremt kund ovänligt sätt att finansieras. Riiight, för han är ju tydligen en sådan superstjärna att de satt honoom på att göra kinect spel, väldigt förtroendeingivande. Undrar för övrigt... 27/02 Haha, har du en aning om vilka Double Fine är? De har nog inga som helst problem med att få en utgivare att finansiera deras nästa spel om det inte varit för att de ville göra den här typen av spel. För det är just det som detta handlar om, Tim Shafer... 27/02 Visst är det snyggt med 3D spel men det är något speciellt med grafik i 2D, spel som Baldur´s Gate, Icewind Dale och Fallout håller än idag Neverwinter Nights däremot (som kom efter dessa spel) har inte åldrats lika bra. 27/02 Hans stavning är i alla fall jättemärklig. 27/02 Det fanns ju bevisligen jättemånga som "är att finansiera han nostalgi". På senare år har Double Fine släppt flera spel med 80 eller mer i score på MetaCritic: Brütal Legend, Stacking, Trenched (Iron Brigade) & Double Fine Happy Action Theater. Så att... 27/02 Känns bara mer och mer värt att man backade detta. 26/02 tänkte mest på oj vilken bra kvalite det var på videon och jag körde på "bara" 480p tänk om alla videos på internet kunde vara filmat med så bra kamera att man inte ens behöver välja en högupplöst inställning för att det ska se bra ut, ... Ja ja jag lev... 26/02
Skicka en rättelse