"Varför göra en nyversion på klassikern som realtidsstrategi när det spelet fortfarande finns kvar därute", menar Electronic Arts-producenten Jeff Gamon.

Helt färska FPS-omstarten #Syndicate har delat fansen i två läger, men enligt utgivaren #Electronic Arts var spelets frigörande från dess anrika arv en nödvändighet. EA-producenten Jeff Gamon menar att det inte fanns någon mening i att göra en nyversion i samma genre, eftersom originalet fortfarande finns kvar.

– Det har gått nästan 20 år sedan det ursprungliga Syndicate kom ut 1993. Många människor som spelar det här spelet har förmodligen hört talas om Syndicate, men de har inte nödvändigtvis spelat det. Självklart blir vi ofta tillfrågade om reaktionen från originalets fans på att vi tagit det i en förstapersonsriktning. Men vi måste vidhålla att det var det rätta beslutet, säger EA-producenten Jeff Gamon.

Även de svenska utvecklarna #Starbreeze var medvetna om svårigheterna i att få de gamla fansen att acceptera FPS-inriktningen.

–Jag visste att oavsett vad vi gjorde så skulle folk ha starka åsikter kring det. Jag kan vara likadan med vissa spel. Jag kan fortfarande känna något i stil med "åh, var de tvungna att göra så?" Så absolut, det var en hel del press på att leva upp till de förväntningarna. Vi visste att vi faktiskt inte kunde klara av det. Om vi inte gjorde det till ett RTS så skulle de inte bli glada. Men om vi hade gjort det till ett RTS så hade vi bara gjort dessa människor glada, säger Syndicates lead co-op-programmerare Lars Magnus Lang.

Vad tycker du om beslutet att göra om Syndicate till ett FPS? Blev det lyckat? Det tyckte åtminstone FZ, som förärade actionspelet med fyra FZ-baklavas av fem möjliga.

Håller med jonne_man till 100%. Testade skiten själv, gav upp efter 1 timmes slösad speltid. Det är ju inget nytänk, visst det finns lite fina "mind-tricks", men irriterande utfyllnad som träningsmomenten, vad ska dom vara bra för? Jag vill lära längs... 07/03 Jag laddade hem detta igår för att prova. Fy fan vad FPS genren har gått ner sig. Man inser det när man spelar detta spelet. Först en massa fattiga tryck på en tangent 20ggr events för att driva en skit fattig story framåt. Sen skillnaden mellan detta... 04/03 Baklava = BAKVERK BALAKLAVA = RÅNARLUVA, alt stad i södra australien Ni har google, så skyll inte på att ni inte kan stava! Skall bli intressant och se om EA kör ME3 i botten oxå och sen försvarar sig med att det var rätt väg att gå EA "were" games, now... 28/02 http://www.youtube.com/watch?v=btyn-wK19zU&feature=g-upl&context=G25f210aAUAAAAAAAAAA 28/02 Syndicate är troligen årets besvikelse, ångrar lätt att jag köpte det men antog att Starbreeze inte kunde misslyckas. Istället fick vi en vanlig shooter som inte sticker ut på något sätt, spelet känns avskalat. Visst flyter det på bra och verkar fritt... 28/02 Det här resonemanget att FPS på något vis är den enda korrekta förfinade vidareutvecklingen av alla format har blivit speljättarnas försvar varje gång de släpper en ny generisk pistol-pekare. RTS-genren, i samma breda definition EA verkar definiera det,... 28/02 Efter jag hade spelat igenom single-player kanpanjen så var jag väldigt besviken på Syndicate, men det blev ändå värt pengarna efter jag hade testat co-op också. Tycker co-op i syndicate är som l4d, fast med cyborgs. 28/02 Ja det verkar helt klart vara ett bättre spel om man kör med en kompis men alla gillar inte att spela spel på det här sättet. Eller gillar är väl kanske fel ordval, föredrar är nog mer korrekt, ibland föredrar jag själv till exempel spel som Kotor, Fall... 28/02 Jag förstår inte varför allting måste vara FPS idag!? FPS är inte SÅ kul igentligen.... Om dom skulle nystarta serien kunde dom gjort det som 1. RPG med motiveringen att man "moddade" sina agenter i det gamla spelet o sådant eller 2. Ett riktigt maffigt... 28/02 Detta fick mig att sluta spela. Spelet provocerade en att kisa konstant.. Dålig FOV dessutom. Jag har älskat Starbreeze tidigare kreationer.. Jag hoppas att de fixar alla grafikinställningar snart eller att communityt hackar sönder spelmotorn så att den... 28/02
Skicka en rättelse