Förra veckan rapporterade vi att #Medal of Honor: Warfighter är på väg, med ett släpp att vänta i oktober i år. Nu har fler detaljer från kommande Official Xbox Magazine dykt upp. Bland annat ligger fokus på autenticitet istället för realism, och kommer även denna gång mer eller mindre utgå från riktiga uppdrag som skrivs i samråd med riktiga Tier 1-operatörer. Flera karaktärer från #Medal of Honor får du åter stifta bekantskap med, som Preacher, Voodoo, Mother med mera.

Mer möjlighet att välja hur du vill ta dig framåt är även på tapeten, där du exempelvis kan antingen spränga dig in i ett hus, hoppa in genom fönstret med en ljusgranat dessförinnan inkastad eller likvärdigt. En av platserna du kommer kunna göra detta på är ett översvämmat Isabela City (Filippinerna). Du kommer även kunna spela tillsammans med vänner i ett kooperativt spelläge, men OXM rapporterar att det troligtvis inte gäller fullständiga kampanjen.

När vi förra veckan först snackade om det kunde vi meddela att #Danger Close Games denna gång utvecklar både enspelar- och flerspelarlägena. Vi lät även meddela att Frostbite 2-motorn, som sig bör, erbjuder bra mycket mer detaljrikedom, vilket enligt den nya informationen inbegriper kandelaber som svajar i vinden, flisor som skjuts bort från träbalkar och papper som flyger iväg från skrivbord efter att någon fått för sig att sätta lite kulor i nämnda bord.

Ah, ett hardcore-läge tillkommer också för dig som är sugen. Ett skott räcker ibland.