"PS Vita var designad för att leverera den ultimata underhållningsupplevelsen och vi kunde inte vara gladare över de reaktioner vi fått", säger Sonys leende PR-folk.

Över 1,2 miljoner Playstation Vita-maskiner har sålts hittills, meddelar #Sony. Konsolen släpptes i Europa under förra veckan och i Nordamerika den 15 februari, medan Japan kunnat avnjuta Vita sedan i december. Totala antalet spel som hittills sålts ligger på över två miljoner, vilket trots allt får anses som ganska lågt. Siffran innefattar både fysiska såväl som nedladdningsbara exemplar.

– PS Vita var designad för att leverera den ultimata underhållningsupplevelsen och vi kunde inte vara gladare över de reaktioner vi fått från konsumenterna och takten som PS Vita säljer i. Marknaden har svarat och det är en tydlig efterfrågan för en bärbar pryl kapabel att ge en revolutionerande kombination av värdefullt spelande och sociala förbindelser, säger Sony-chefen Andrew House.

– För att bibehålla vårt momentum jobbar vi nära med tredjepartsutvecklare och utgivare för att försäkra oss om att de bästa spelen och serierna blir tillgängliga på PS Vita, och vår mjukvaruuppställning för den återstående delen av 2012 kommer ha något för alla över hela jordklotet.

Trots den "tydliga efterfrågan" som Andrew House talar om så har Vita de senaste veckorna haft rejäla problem att hålla samma försäljningstakt som lillebror PSP i Japan.

Äger du en Vita, eller har du planer på att köpa en?

Idag prövade jag stardust med egen musiklista till för första gången det blev lite svårare men riktigt schysst var det :) 06/03 Jag är förvånad att ingen "svensk" fått 100000 kr i skadestånd av DO för att den heter "Vita" än. Jag menar kan glassar och Kinapuffpåsar vara rasistiska så är väl "Vita" det till 100%? ;) Only in Sweden btw. Självhatets högborg. 03/03 hahah aj, den där förtjänade jag faktiskt :( 29/02 Nog för att du ägde honom, men.. http://www.memedr.com/images/13-gordo-granudo-no-i-cant-go-to-bed-mom-someone-is-wrong-on-the-internet.jpg 29/02 Är HELT nöjd med min Vita, helt klart det bästa konsol-köpet på länge. Jag använder kollektivtrafiken varje dag, så jag har gott om tid att spela på bussen. Känns sjukt skönt att ligga i sängen och spela lite innan man ska sova ! Av de 19 PS Vita-spel... 29/02 Finns det någon portabel maskin som har billigare spel då? 29/02 Kan inte säga något negativt om min PSV. 29/02 PS Vita är verkligen helt underbar! 2000:- är helt klart värt att lägga ut på konsolen. Rekommenderar 16Gb minneskort. Det är den bästa bärbara spelkonsol jag har varit med om "än så länge" Konstigt om det inte har sålt så mycket redan då när den bara... 29/02 Nedladdningsbara versioner av en handhållen konsol? Kan väl inte bara vara jag som reagerade på försäljnings delen i artikeln eller? 29/02 Är sugen på att köpa mig en vita när LBP vita släpps senare. Förhoppningsvis så har även priset sänkts något till dess. 29/02
Skicka en rättelse