Enligt rykten och spekulationer kan nästa del i serien eller en remake vara under utveckling.

De som klickar in sig på baldursgate.com möts av en teaser-sida med texten: "'The Lord of Murder shall perish, but in his doom he shall spawn a score of mortal progeny, chaos will be sown by their passage.' So sayeth the wise Alaundo" Den som äger domänen är en före detta anställd på #Bioware – Trent Oster.

Baldur's Gate-licensen ägs av Atari och på företages Twitter-konto skriver de att de ska göra ett "unikt tillkännagivande" idag. Mystiken tätnar. Är det relaterat?

Källkoden på sidan döljer detta meddelande: "Shadowy Figure- Raise Dead: Infinity Engine. For years, I clung to the memory of it. Then the memory of the memory. And then… it returned. Better than it was before." Infinity Engine var den spelmotor som användes i #Baldur's Gate och #Icewind Dale. Meddelandet kan betyda att en remake på de gamla spelen håller på att utvecklas.

Hittills är det bara rykten och spekulationer. Så ta allt med en skopa salt så länge.

Uppdatering: Ataris avslöjande var inte Baldur's Gate-relaterat. Det handlar om en utmaning för indie-utvecklare att göra en nyversion av #Pong till Ios. Mer om det anti-klimaxet här.

Tack till vurt för detta #nyhetstips!
Skicka en rättelse