Läckta skärmdumpar ackompanjeras av nedläggningsrykten. Men lugn, utgivaren dementerar.

Knappt fyra år efter att #Doom 4 tillkännagavs har de första skärmdumparna dykt upp. Tror vi. Det rör sig om tjugotalet läckta bilder som All Games Beta snappat upp och publicerat. Eftersom bilderna läckt kan vi inte svära på att de faktiskt visar ett tidigt Doom 4, vilket kan vara klokt att ha i åtanke när du granskar dem.

Helvetet ser ut att bryta ut på jorden denna gång. Fler bilder nedan.

Samtidigt som AGB publicerade bilderna nämnde utan vidare förklaringar eller källhänvisningar att Doom 4 lagts ner. Ryktet dementeras av #Bethesda, detta via Game Informer-skribenten Jim Reillys Twitter.

"Bethesda säger att Doom 4 inte är nedlagt."

Det här är andra gången på relativt kort tid som det cirkulerar rykten om problem med Doom 4. I november menade en anonym Kotaku-källa att utvecklingen pausats på obestämd tid eftersom #Rage, som stod klart i oktober efter ungefär sju års utveckling, inte sålt så bra som väntat. Också det ryktet dementerades snabbt av Bethesda.

Doom 4 tillkännagavs våren 2008 och enligt en viss John Carmack tar det sannolikt inte ta lika lång tid att färdigställa som Rage. Vi håller tummarna.

Mycket ser ut att vara concept art snarare än screenshots och resten av bilderna är fömodligen (om det är faktiskt screens) från konsol-versionerna och de vet ju alla kommer med lågupplösta texturer p.g.a. oerhört låg minnesmängd. 06/03 Det handlar mer om själva utvecklandet och skapandet av själva spelet, kan man säga så? Vissa delar var bra, jag kan ge dig det, men själva spelet i sig och hur det är/var utformat är förvirrande och på bågot sätt inte genomtänkt. Rage till en början... 01/03 Hmm, hur många spel har inte använt Quake motorn? Det betyder ju knappast att de spelas eller ser ut som Quake, visserligen ser det likt Rage ut men gameplaymässigt lär det knappast bli samma sak.. fan apropå cod kör ju fortfarande en sjukt modifierade... 01/03 ""Lets be real" vill du se något awesome så gå ut på stan?" - I vilken stad hittar jag demoner och helvetet som öppnat sig? Pattaya är väl ganska nära men, ändå inte Doom. Pssst! Vi ber inte om reallife graphics, vi ber om lite högre upplösta texturer... 01/03 Och majoriteten gnäller som vanligt på grafiken. Det märks verkligen vilka som är den nya generationens bortskämda småglin. Sure, det hade varit awesome med high-end physics och så realistiska texturer att man inte kan se skillnad på spel och verklighet... 01/03 Jag gillade Rage men tyvärr ser detta ut som Rage 2 och inte Doom 4. Har inget emot Rage 2 men då får det heta så. 01/03 bara jag som är oerhört trött på tråkiga RAGE miljöer, ge oss något mer levande, och fokusera på ett MP spel i klassisk Q3 anda! då vore jag nöjd! (nej, detta lär inte ske) 01/03 Kanske låta Nerve Software stå för innehållet, tyckte Resurrection of Evil bjöd på en klart bättre Doom-upplevelse jämte trean. 29/02 Jävlar vad illa det ser ut D: 29/02 Hoppas på mer fokus på känsla och mindre "hoppa fram och ropa BU!". Det är förvisso osannolikt men kommer det vid rätt tid så skaffar jag nog det ändå.Vågar man hoppas på PC-exklusivt så vi slipper kompromisser? Troligtvis inte... men det hade varit kul... 29/02
Skicka en rättelse