Är det ett nytt Baldurs Gate på gång? Vadan detta? Missa inte i FZ:s filmarkiv. Plus, nya kryptiska källkodssnuttar från teasersajten.

Vad var fantastiskt, är fantastiskt, släppt för 14 år sedan och utvecklat av #Bioware? #Baldur's Gate! Igår morse rapporterade vi att någonting är på gång borta på BaldursGate.com, med såväl rötter i gamla Baldur's Gate-teamet som kryptiska uttalanden och hårresande bakgrundsmusik. En ny teaser har dykt upp på Youtube som av någon anledning hamnat i vårt arkiv. Den säger... Egentligen ingenting men såhär på natten med ett glas starkt vatten i handen blir mysfaktorn optimal.

Borta på officiella sajten har även två nya kryptiska källkodssnuttar dykt in som vi vackert presenterar här nedan.

–Take heart fellow adventurers, for you have curried the favor of Boo, the only miniature giant space hamster in the Realm!
–I can teach you how to use your wrath.

[video=10966]

Så, vad hoppas du att det handlar om?

Uppdatering 01:00: Trent Oster twittrade nyss

– Looks like someone cut a video for the #baldursgate thing going on. http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=wpPU-M... Not us, we'd have stuck logos everywhere

Jepp, det är från länken herrn nämner som teasern kom. Nåväl, åtminstone de två kryptiska källkodssnuttarna är bekräftade snuttebitar.

Tack till Nimmsis för detta #nyhetstips!
Hoppas innerligt att det kan komma någon sorts uppföljare, iaf med liknande spelstil. Baldurs gate är trots allt enligt mig ett episkt spel som jag gärna upplever igen! Edit: 5e mars uppdaterades sidan med nya citat. För er som är intresserade. :P 09/03 Kommer bli lika konsoll-anpassat som alla andra titlar nu för tiden. Så se fram emot ett hack´n´slash-lir i trånga konsoll-korridorer och med "BioWare Kvalitet" på storyn... Dvs alla kommer att hata det men det säljer ändå miljoner. (idioter som förboka... 03/03 alltså det dem nya spelen saknar är story, inlevelse och intressanta karaktärer. Och ja en konversationshjul är nerdummat när man vet vad responsen blir. Man behöver ju inte ens veta vad konversationen handlar om, bara att välja om man vill vara snäll... 02/03 Man vågar inte hoppas på detta. Det är för bra för att vara sant. DA som skulle vara spirituell uppföljare till BG var ju ett skit spel i jämförelse. Ett konsolanpassat mög. Lätt. Nerdummat. Oengagerande. Det är som Tamazin säger, de flesta som köper... 02/03 OBS! :) http://vimeo.com/14005455 Old fan-made trailer. Seen it on vimeo. Uploaded by Hoss Nelster. Called Baldurs Gate - "Teaser". It was made 1 year ago apparently. 02/03 Satan i gatan, kan detta vara 2000talets bästa nyhet?! Hoppas bara detta inte är nåt knep för att få massa twitterföljare eller dylikt! Fan va glad och hoppfull jag vart nu :D 01/03 I'm coming for you Drizzt Do'Urden! 01/03 finner det nuförtiden ganska lustigt att "hardcore veteraner" dissar allt till höger och vänster här på FZ. Tänk om det skulle vara sådana nymodigheter som ett konversationshjul! Som att det tar musten ur ett spel. Eller ve och fasa, spelet har inte en... 01/03 Den där teaser trailern är fanmade och uppladdad på Vimeo sedan ett år tillbaka. http://vimeo.com/14005455 01/03 Hederligt kranvatten. Hade lite Loka innan sörrö. :) 01/03
Skicka en rättelse