"Jag tycker att det är ganska konstigt. Jag har fortfarande inte fått någon förklaring på hur det kan vara kontroversiellt att lönnmörda en folkmordsbenägen galning", säger Sniper Elite-utvecklarna.

Vissa FZ-läsare har reagerat negativt på att en av "förbokningsbonusarna" i kommande #Sniper Elite V2 ger folk möjligheten att skjuta ihjäl Adolf Hitler. Skaparna bakom titeln, #Rebellion, ställer sig däremot frågande till hur man kan lacka ur på en chans på att få skjuta en av historiens mest avskydda män.

– Jag tycker att det är ganska konstigt. Jag har fortfarande inte fått någon förklaring på hur det kan vara kontroversiellt att lönnmörda en folkmordsbenägen galning. Jag ser inte motiveringen i det. Menar de att det är kontroversiellt på grund av Hitlers närvaro eller handlar det om att vi på något sätt trivialiserar det genom att göra det till ett spel?, frågar sig Rebellion-chefen Jason Kingsley.

Samtidigt vill utvecklarna knappast sticka under stolen med att Hitler-skjutandet främst rör sig om en pr-grej, för att skapa intresse och uppmärksamhet för deras kommande spel.

– I ärlighetens namn är detta en kommersiell satsning. Vi försöker få uppmärksamhet till spelet. Vi arbetar med 505 och de är inte den största utgivaren med de djupaste fickorna. Så vad vi än kan göra för att få upp uppmärksamheten till ett briljant spel är bra. Ju mer människor som får höra talas om det desto bättre, enligt min åsikt.

– Om man gör ett krypskyttespel så handlar det helt och hållet om målen, och Hitler måste vara det ultimata målet i något krigsspel. Det måste han vara, tillägger spelets lead producer Steve Hart.

Ser du fram emot att sikta in dig på Hitlers mustasch, eller tycker du att hela idén är motbjudande?

Glöm inte, i Sovjetunionen fick de order om att döda på kvot från stalin... Alltså inte att de sökte upp syndare av det löjligaste slag utan de fick veta en viss kvot som skulle avrättas o så satte de igång... 04/04 Jag har rätt /thread 05/03 Nej. 05/03 Då kommer du att bli reportad för OT och få posterna deletade för tråden här har spårat ur (dock börjar jag undra om inte det trotsallt var meningen med en sådan topic; att hetsa upp folk och få igång en sådan debatt ) Se diskussionen som avslutad. Du... 05/03 Så länge citerafunktionen i detta forum finns får du böja dig för det och sen är inte pm rätt forum heller för jag är inte intresserad av en privat konversation med dig. Du är väldigt snabb med att generalisera din omgivning och där gör du fel. Visst... 04/03 Nu bryter jag mot din regel att inte citera, men du har så himla rätt. Tänkte precis på det du skrev när jag läste igenom kommentarerna. Tummen upp! 04/03 Fan vad alla gnäller. Gillar ni det inte, dont buy or play it. Gillar ni det, buy it and/or play it. Förstår inte varför alla FZ-Nissar ska göra STORA JÄVLA DISKUSSIONER OM ALLTING och använda MYCKET KLOKA OCH SVÅRA ORD så det låter som ni alla kan någo... 04/03 Hah, nog har du en viss selektion av 'folk' du omger dig med, så mycket är jag beredd att hålla med om. Enbart genom att läsa hur du tycker att vi aldrig bör få spel där man ser axelmakterna vinna och hur USA och de allierade alltid ska vinna i alla spe... 04/03 Sovjetunionen hade förklarat Finland självständigt (och vidhöll den positionen). Finnarna förlorade fullständigt, bombplanen flög över Helsingfors och de hade inget annat alternativ än att kapitulera. Ryssarna krävde aldrig något annat än markavträdelse... 04/03 Tycker det är en utmärkt idé. 04/03
Skicka en rättelse