Enligt källor nära sajten The Verge arbetar Valve flitigt på en konsol gjord för att hantera pc-titlar, med arbetsnamnet Steam Box. Därtill ska ett biometriskt kontrollsystem implementeras.

För två veckor sedan rapporterade vi att #Valves Gabe Newell i en intervju sagt att om Valve måste göra hårdvara för att förverkliga sin vision, så kommer de göra det. Nya rykten från The Verge gör gällande att de kommit längre än det preliminära tankestadiet och att de redan utformat en prototyp med arbetsnamnet Steam Box. Kortfattat är det en "konsol" som låter dig spela pc-titlar.

Den tidiga prototypen sägs innehålla en Core i7-processor, 8 GB ram och ett grafikkort från Nvidia. Den kommer kunna ladda upp och köra även konkurrenters klienter, exempelvis #EA:s Origin. Ett av delmålen med skapelsen är att ge utvecklare en tydlig livslängd för produkterna, där det släpps en ny Steam Box var tredje till fjärde år.

Det kommer inte komma något utvecklarkit, men det kommer inte heller kosta något att utveckla till plattformen, där de konsoler som i nuläget finns ute alla kostar en slant att licensiera.

Kontrollsystemet kommer enligt källan vara flexibelt, med ett styrdon med utbytbara delar, men även ett biometriskt (exempelvis pulsavkänning) kontrolldon ska vara under utveckling.

De gissar att ett tillkännagivande kommer ske antingen under GDC nu i veckan, men desto troligare att det blir i samband med E3 till sommaren.

Vad tror du om denna idé?

tycker det e en skit smart idé för folk som kanske inte vill lägga 10000 för en speldator som håller ett par år samt windows licenser med mera (ja jag vet att det finns fria alternativ men i många fall orkar inte greta 67 år och nybliven gamer att lära... 05/03 Som PS3 vid release, då. 05/03 Ja lite väl kort ellerhur, med tanke på att dessa SteamBoxes inte kommer kosta 3000kr utan troligen dubbelt upp minst. :P :P :P 05/03 Låter väldigt intressant, förutom livslängden på 3-4 år. :/ 05/03 Detta konkurrerar ju snarare med "vanliga" PC-användare, inte med befintliga konsoller. Många casualanvändare, som tidigare haft en PC ståendes hemma för att betala räkningar, köra lite patiance, surfa lite AF, emaial och lite officearbete, har bytt til... 05/03 Självklart känns det onödigt för folk som sitter med ultra PC som mamsen betalar, och som kan uppgradera med sina pengar. Hela koncepetet med en konsoll är ju att underlätta och nå ut till resten av folket, som bara vill spela. För billigt pris. Så som... 05/03 Går det att använda en mus och ett tangentbord, samt att man kan spela med andra människor som spelar på en PC kan det nog bli ett köp. Det är ju inget som säger att man någonsin behöver köpa en ny konsol igen, kanske bara om man vill spela de senaste... 05/03 Modsupport (Steams inbyggda workshop är redan i dagsläget ganska kompetent (fast man får ju såklart inte 18+mods)), och support för mus och tangentbord så kan det nog bli rätt så trevligt. Knappast kommer jag att köpa en men det är en ganska gullig idé. 05/03 Detta kan bli hur bra som helst, om dom lyckas ta det bästa ur två världar.. En casualpc. Något som en annan har längtat ett bra tag efter. Orkar inte sitta o mecca med en pc, (inställningar, hårdvara osv) men det finns mycket man saknar i PCn, ta bara... 05/03 This i want :) Har dagens konsoler men spelar nästan aldrig på dem, föredrar min fin pc med steam och origin :) så detta kan vara riktigt fett. Kunna spela allt på en mindre nedbantad pc ala konsol, som ändå kör pc spel och maxxar grejer. Mus + tangentb... 05/03
Skicka en rättelse