Forza-utvecklarna vill att deras serie ska bli lika stor som F1 och Nascar.

#Activision Blizzard och #Call of Duty har redan gjort det med stora framgångar inom FPS-genren, och nu verkar det som att Forza-utvecklarna #Turn 10 hoppas kunna åstadkomma något liknande i racing-genren – det vill säga släppa ett nytt spel per år. Med utannonseringen av Forza Horizon som utvecklas av en annan spelstudio tycks ambitionen vara att öka både utgivningstakten och kvalitén på spelen.

– Det största problemet är att hitta en bra partner som är passionerad, innovativ och kvalitetsdriven. Det sista vi vill göra är att börja med en årlig takt och låta kvalitén ta stryk – vi vill börja med en årlig takt och göra serien ännu bättre. De [Forza Horizon-utvecklarna Playground Games] gör våra spel bättre och vi gör deras spel bättre, säger Turn 10-chefen Dan Greenwalt.

Samtidigt påpekar han att Turn 10 inte vill gå ut och lova att det blir ett nytt spel varje år, eftersom oförutsedda problem och liknande under utvecklingen alltid kan sätta käppar i hjulet för att ett spel ska dyka upp i tid.

Hoppas du att Forza-serien börjar släppas årligen?

Skicka en rättelse