Att #Microsoft satsar hårt på Vista och Windows Live är inte någon hemlighet, men det är inte alla utvecklare som enbart ser positivt på jätteföretagets initiativ. I en podcastsändning har bland annat #Epics tekniska snille Tim Sweeney uttryckt en viss oro över att de inte längre kommer få den frihet som krävs för att de ska kunna erbjuda de skräddarsydda lösningar som PC-spelare har vant sig vid.

The key problem with the service right now is that any feature that Microsoft implements and charges for, the developer can’t implement themselves. As a PC developer, we’re used to having complete freedom and defining our feature set - what we can give gamers and what they can do in our game. That’s a big change, quite a huge change, for PC developers to now have features that we simply can’t do.

.....hur blir det med spelar gjorda banor till spelen?? som i warcraft 3 eller cs??? kommer man att kunna spela sådana banor på live saken då? 09/07 Achivements är inte bara en ikon... det är så mycket mer ;) 12/04 Jo jag har spelat på en Xbox360, och enligt din kommetar har man "* Private chat via text and voice " Vilket inte alls är samma sak. Om du läser högre upp så kan du se Men annars vet jag precis vad Live är på boxen, och det är en ganska smidig online... 12/04 Om du läser min kommentar om vad som ingår i silver och guld så ser du att voice chat ingår i silver, alltså gratis. Det märks att du förmodligen inte har en 360 eller spelat på en för den delen. Har man Live så ser man nog ingen nackdel alls, men ni... 12/04 Mahone Achievments är precis vad det är i WCIII en lite ikon, eller text. Big differance. NOT. Steam erbjuder det andra du dillar om med att vara på samma server direkt. Så gör även t.ex. All seeing Eye för i princip alla shooters... Live erbjuder ingen... 12/04 Se vilket spel som kompisar spelar och hoppa in på samma server löser väl xfire rätt bra? 12/04 Det är faktiskt stor skillnad på de du nämnde och de som är inbyggt i Live. Du kan lätt se vilka spel dina kompisar spelar och med bara ett knapp tryck så är du på samma server, du behöver alltså inte hålla på och strula på som i andra spel. WC3 kan var... 12/04 Om dom nu inte får auto aim, vilket vore skandal. 12/04 Jag läste för inte så längesen att Epic skulle skita i att göra så att PC-spelarna kunde möta 360-spelare då PC-spelarna hade spöat skiten ur de som lirade på konsol. 12/04 * Multiplayer matchmaking with friends * Skill-based matchmaking * Multiplayer achievements Mahone knappast några nyheter, t.ex. Warcraft III har haft detta väldigt länge (Achievments som i x antal wins med olika lag för att få ikoner vid sitt namn),... 12/04
Skicka en rättelse