Markus "Notch" Persson tar idag emot priset "Special Award" från BAFTA - The British Academy of Film and Television Arts.

Idag tar Markus "Notch" Persson emot priset BAFTA Special Award. Ordförande för BAFTA Video Games Committee, Ray Maguire, motiverar prisutdelningen med att #Minecraft-skaparen har bidragit med innovation till spelbranschen.

– Markus är en inspiration för alla spelutvecklare och det här priset reflekterar den beslutsamhet och innovation som han fortsätter att visa mot både utvecklare och spelare världen över. Vi är mycket glada över att han accepterar priset och ser verkligen fram emot att se vilka nya spel som han kommer att introducera till branschen under kommande år, säger han.

Trots att det har gått tio dagar sedan vinnarna offentliggjordes har det fortfarande inte riktigt sjunkit in hos Markus Persson att han kommer att tilldelas priset.

– Jag förstår det inte riktigt. Det är helt bisarrt roligt. Idag var jag iväg och mätte mig för att hyra en smoking. Det känns lite overkligt, säger han till FZ.

Skicka en rättelse