Utvecklarna Firaxis snackar om vad de tänker uppnå med den uppföljaren/nyversionen till den hyllade strategiklassikern. Filmtajm!

I början av året kunde vi konstatera att #Xcom: Enemy Unknown återuppstår på riktigt efter alla ifrågasättande blickar mot fps-varianten #Xcom. Det är #Firaxis Games som står för utvecklandet och i vårt arkiv har den första i en serie utvecklardagböcker slagit sig ner. I den förklarar utvecklarna hur de tänker när de knåpar ihop spelet.
[video=11010]

Förresten, du har väl inte missat att det är tänkt att passa alla? Vare sig du skaffar det till Windows, Xbox 360 eller Playstation 3.

Aftershock, Afterlight och Aftermath var faktiskt väldigt lika X-com och mycket bra. Jag kommer att sakna basinvasionsmomentet... hoppas att de har kvar generering av olika kartor så att man slipper springa runt på samma bensinmack 40 gånger om... 08/03 Som sagt, mycket spekulationer hittills - jag tror fortfarande mycket på detta. (Framförallt efter att ha förfasats över 2Ks totala våldtäkt av XCOM-namnet.) Det ser åtminstone ut att bli bättre än många av de UFO-(som spelet faktiskt hette i Europa)upp... 07/03 Det som sagts är väl att man börjar med 4 manna squad som man sen uppgraderar storleken på genom research (gissar på att man skaffar sig bättre transportskepp eller dylikt). 1 Bas är bekräftat däremot får man som jag förstått det bygga hangarer för inte... 07/03 Mja, i det här fallet vore det ändå inte så farligt om det blev konsolspel av det. Förutsätter man att de fixar schyssta menyer och kontroller så spelar plattformen mindre roll eftersom det ändå är turordningsbaserat. Om CIV funkar till PS3/X360 så gör... 07/03 Sjutk pepp på detta! Denna remake verkar ju för en gångs skull vara ganska trogen originalet, med vissa förbättringar. Inte som Jagged Alliance remaken /barf 07/03 Jodå, det kommer säkert bli ett bra spel. Men de som förväntar sig en "riktig" remake av den gamla klassikern kommer nog bli besvikna, tyvärr. Det ligger väl i tiden att spelmakarna tar bort småsaker ur spelen som de "tror" inte gör någon större skillna... 07/03 Hmm, halvtaskig grafik, nerdummat någe-nog och konsoll-släpp. Näe blir nog bara bajs, som så många andra pc-klassiker när det ska ändras och anpassas till döende konsoller och AD-ungar. 07/03 OMG, detta ser ju riktigt lovande ut! :) Hoppas bara innerligt att det inte kommer att lida av console-itis...det vore så jäkla trist. SE 07/03 Som tur är är ju spelet ändå inte färdigt än, vilket betyder att saker kan ändras och poleras. :) 07/03 Ser lovande ut, älskade orginalet, ska bli kul att se hur det blir. MEN! Det utvecklas till konsol.... Starka varningsklockor som ringer, Tiden får utvisa hur det blir, positiv men skeptisk. 07/03
Skicka en rättelse