Samtidigt som spelmedia hyllar Mass Effect 3 går användare på Metacritic till hård attack mot spelet.

#Mass Effect 3 har blivit väldigt väl mottaget av spelkritiker. Playstation-versionen av spelet får 92 i medelbetyg på Metacritic, Xbox-versionen får 94 och pc-versionen får 93. De höga siffrorna står dock i direkt motsats till användares recensioner. 3,3, 4,8 och 2,6 är medelbetygen av arga "konsumenter".

De negativa recensionerna handlar om saker som dålig grafik och att möjligheten till homosexuella romanser är stötande. Många kritiserar också spelet för dess story och att #Bioware lanserar DLC första dagen. Något som de flesta negativa recensionerna har gemensamt är att de är skrivna av nyregistrerade användare som inte har skrivit någon annan recension på sidan.

Kotaku rapporterar att flera recensioner tas bort på grund av regelbrott.

– Vi har redan tagit bort användarrecensioner som har brutit mot våra användarvillkor. Vi kommer att fortsätta se över recensionerna och vidta nödvändiga åtgärder så att våra användare följer reglerna. Vi uppmuntrar alla att rapportera regelbrott via "Report Abuse"-länken som finns vid varje recension, säger Marc Doyle, chef för Metacritic.

Här är ett litet urval av de negativa kommentarerna:

– De homosexuella perspektiven i det här spelet är väldigt stötande för min kristna tro. Jag tycker att Bioware borde vara mycket mer medvetna om hur många av deras fans som är kristna.

– DLC första dagen, påtvingade romanser, tråkigt gameplay, förfärlig grafik, helt uppåt väggarna efterbliven story, ointressanta karaktärer och så vidare. Hur mycket betalade EA/Bioware recensenterna?

– Hur fasen tänkte Bioware? Lägga in gay-scener i spel? Om jag ville ha politiska budskap skulle jag kolla på nyheterna. Jag vill INTE att spel ska bli ytterligare ett medium för propaganda.

– Jag älskar hur de här idioterna kommer efter en timme efter spelets release och ger "en omfattande recension" som handlar om hur bra storyn är etc. Ni är helt idiotiska. Spela spelet och recensera det sedan. Lägg inte ut en bra recension bara för att era nördarslen är kränkta över något.

– Spelet är väldigt tråkigt och fult och har horribel grafik! Handlingen är tråkig och förutsägbar och skapar ingen empati eller känslor hos karaktären. Manliga Shepards gay-scen är chockerande!!

Imorgon släpps Mass Effect 3 i Europa. Blir du avskräckt av de dåliga omdömena på Metacritic eller tror du att de bara är troll?

jag förstår inte ens hur man kan bli upprörd över att man kan få fram homosexuella romanser i spelet. det vore väl kanske konstigt om man var tvungen att göra det för att klara spelet. fast jag tvivlar på att lite stock där bak tar hand om reapers...... 12/03 Helt rätt av användarna. 10/03 Jag kanske ska klargöra att det jag stör mig på är dlc som finns på skivan. dvs du har redan pröjsat för det, det finns framför dig, du har det där. Men måste betala MER för att kunna använda det. För mig är det ej ok 09/03 Får 4/10 av mig, ett okej spel med kass action och halvdan story. Och DLC har jag alltid hatat eftersom jag vill ha hela spelet, inte betala extra för att få "complete edition". Men min åsikt om DLC har ingen påverkan på mitt betyg. 09/03 Nu är det ju definitionen av ett spel (eller pizza i din metafor) du rubbar på. Det är ju inte så att dom tar fullt betalt för 2-timmars demot, och sedan låter dig ladda ner resten av spelet mot en ytterligare avgift. Sugen på att jämföra med om man köp... 09/03 Ah, sorry, då missförstod jag dig, även om det verkar vara andra (på tex Metacritic) som tycker att DLC verkar vara skäl nog att ge spelet en etta i betyg. Med det sagt så måste man kanske inte nödvändigtvis utgåt ifrån att dom tagit bort content från... 08/03 Argumentet att pizzan inte kommer med alla ingredienser fungerar inte riktigt. För det finns alltid mer pålägg. Så i fallet med ett spel måste utvecklaren bestämma när spelet är klart. Man kan inte bara fortsätta lägga till mer content. Då släppts det... 08/03 Så det hade varit ok och sälja osten som "extra tillbehör"?? Kanske ska sälja kebaben till en kebabpizza för 30:- extra med? 08/03 Läste det du skrev i det inlägg där du citerade mig - att beta av massa dumheter om religion känns förbannat irrelevant. Vad gäller våra meningsskiljaktigheter är det inte så mycket att säga - ingen av oss sitter på information för att befästa något av... 08/03 Vi har bevis för att hjärnan slutar arbeta efter död, och att det är i hjärnan våra minnen osv sitter. Det är ingen tro. Att något finns efter död är bara en förlänging av supernaturlig karaktär. Något man kan göra med allt. Till exempel vet vi att jag... 08/03
Skicka en rättelse