Spellegenden lämnar den studio som han grundade för femton år sedan och startar upp en ny.

Spelutvecklaren och visionären Peter Molyneux lämnar #Lionhead Studios, berättar han i ett Twitter-inlägg.

– Jag har lämnat det älskade Microsoft och Lionhead. Nu ska jag göra något riktigt fantastiskt, skrämmande och vågat – ett nytt företag som heter 22 Cans.

Det plötsliga avhoppet är oväntat med tanke på de jobbannonser som företaget tidigare lade upp. I dessa lovades det att personerna skulle jobba tillsammans med Peter Molyneux på Lionhead.

Black & White skapade spaltkilometer av hype vid milennieskiftet.

Britten Molyneux gjorde sig till ett aktat namn i spelindustrin med legendariska titlar som #Populous, #Dungeon Keeper och #Syndicate. 1997 lämnade han #Bullfrog Productions och startade Lionhead, som står bakom medieheta titlar som #Black & White och #Fable.

Populous, en av de första gudasimulatorerna, släpptes redan 1989.

Kan inte säga att Dungeon Keeper var barnspel! :P 08/03 Bra gjort! Antagligen ville Lionhead att Peter skulle fortsätta göra barn spel men han själv känner att det kanske är dax att göra något han själv vill och enda valet han fick då var detta. Enligt mig det bästa som kunde hända =) Nu kanske man kan få... 08/03 Självklart kan du ha varit det, jag skrev som jag gjorde för att påvisa att jag menade hans äldre titlar. Visst var det länge sedan han lyckades göra ett spel som levde upp till allt han sa att spelet skulle ha, det säger jag inget om. Problemet är att... 08/03 Och eftersom jag tycker att han är överskattad så kan inte jag ha varit med på "den tiden"? (fyller 28 i år). Jag uppskattade verkligen Dungeon Keeper och Syndicate (och Theme Park! haha). Och visst hade ingen gjort något liknande spel förut. Mitt inläg... 08/03 Självklart är han en legend, han har varit med å gjort de 2 bästa strategispelen som finns. 07/03 Låter grymt, jag köper spelet när jag hunnit beta av lite oklarade spel =) Tack för din hjälp! 07/03 Har bara testat demo på Wars (äger dock spelet), Syndicate däremot skulle jag tveklöst ge 10/10 då det idag tillhör ett av de bästa spelen jag spelat men så har jag inga som helst problem med att spela äldre spel med sämre grafik. American Revolts först... 07/03 Vet du om det är kompatibelt med windows 7 och moderna datorer? Jag har nämligen inte spelat Dos spel sen jag var 5 år gammal, så jag har ingen susning om hur de fungerar. Och om du skulle betygsätta Syndicate, American Revolution och Syndicate Wars,... 07/03 Ska du spela Syndicate så ska det vara det första spelet och du kan få tag på detta på Gog. Var dock beredd på att spelet är svårt (speciellt expansionen America Revolt). Fansen sågar nog inte spelet i sig, de sågar det nya spelet för att det har ytters... 07/03 Knappast, denne man har gett oss som var med på den tiden många innovativa spel för att inte tala om att han släppte ett spel som kom att få en egen genrer (god sim). 07/03
Skicka en rättelse