Många spelare och recensenter har skrivit om att det verkar som att man måste spela multiplayer i Mass Effect 3 för att få ett "perfekt slut". Bioware tillbakavisar påståendet.

För att få ett perfekt slut i #Mass Effect 3 krävs det att spelaren samlar så kallade "War Assets" i kriget mot reapers. Genom att göra uppdrag får spelaren "Total Military Strength" – men mätaren "Readiness Rating" förblir oförändrad om man inte spelar multiplayer. Enligt bland annat en artikel i engelska PC Gamer går det inte att få ett perfekt slut, det vill säga att totalspöa reapers, utan att lira onlinedelen av spelet.

#Bioware dementerar nu det påståendet i ett inlägg på det officiella forumet.

– Du behöver INTE spela multiplayer för att få det bästa singleplayer-slutet. Här är ett förtydligande: Ditt slut baseras på din Effective Military Strength (EMS). Fokusera på den mätaren – det är den som visar hur bra du kommer att prestera i slutet av spelet. Du kan maximera din EMS endast genom att samla War Assets i singleplayer.

– Det finns en särskild tröskel som du måste ta dig över och det är möjligt att ta sig över tröskeln med goda marginaler enbart genom att spela kampanjen. "Galactic Readiness" är en mätare som kan förbättras genom att spela multiplayer. Alltså behöver du samla mindre War Assets i singleplayer ju mer online du spelar, skriver Jarrett Lee på Bioware.

Nu är det alltså klargjort att du inte behöver spela online för att smiska reaperstjärt. Däremot kan du spela mindre singleplayer för att få ett perfekt slut om du spelar co-op-läget.

Vad tycker FZ:s läsare om den här funktionen?

Fotnot: Det går även att samla Galactic Readiness genom att spela Ios-spelet #Mass Effect Infiltrator som vi tidigare skrev om.

Skicka en rättelse