Den legendariska speldesignern förklarar att hans peka-klicka-lir ska vara troget sina 2D-rötter, men att det kommer levereras innovation också.

I en färsk intervju förklarar legendariska speldesignern Tim Schafer att #hans kommande äventyrsspel ska vara mer än bara ett museiföremål. Dessutom avslöjar han att spelet kommer handla om chinchillas och att det blir massor av våld och naket. Tydligen blir titeln det första snuff-spelet – åtminstone det första baserat på chinchillas.

– Det kommer inte att bli ett äventyrsspel som ber om ursäkt för att det är ett äventyrsspel. Det kommer inte försöka vara något annat och innehålla ett gäng actionsekvenser eller något sådant. Men det är inte heller ett museiföremål eller bara en nostalgigrej. Det kommer att vara fräscht och kännas modernt och kännas som om det hade varit det nästa spelet jag hade gjort om jag hade gjort ett precis efter Grim Fandango, förklarar Tim Schafer.

Ja, så var det det där med chinchillas och naket. Du reagerade möjligen på det.

När Tim Schafer pressades på mer konkret information om vad äventyrsspelet kommer innehålla blev hans svar ett typiskt Schafer-uttalande:

– Jag försöker komma på en fejkad godbit att ge dig. Allt ska handla om chinchillas. Har jag nämnt det? Jag menar, det är uppenbart så fort du sade old-school-äventyr att det kommer kretsa kring chinchillas. Massor av pälsteknik. Massa naket. Supervåldsamt. Det kommer vara det första snuff-spelet. Jag hoppas jag var tydlig med det i Kickstarter-pitchen, skämtar han.

(hoppas vi)

Skicka en rättelse