"Jag skulle verkligen vilja göra det", avslöjar utvecklaren bakom skräckklassikern Alone in the Dark.

Vid Game Developers Conference i San Francisco förklarade #Alone in the Dark-skaparen Frédérick Raynal hur han tänkte kring utvecklingen av sitt klassiska skräckäventyr som släpptes 1992. En viktig del av speldesignen var att göra spelaren rädd för att promenera.

– I ett äventyrsspel går du omkring 80 procent av tiden. Så om du vill sätta stort tryck på spelaren kan du göra honom rädd för det han gör hela tiden – går omkring, säger Frédérick Raynal.

Han förklarar också att han ville tvinga spelaren till andra lösningar än bara våld, och påpekar att alla ledtrådar som behövs för att besegra fienderna finns i böcker i spelet. Avslutningsvis berättade han också att han mer än gärna skulle vilja göra en högupplöst nyversion av spelet, och att han hoppas att hans vilja går igenom.

Hoppas du?

Tänk att det här spelet kunde skrämma skiten ur oss en gång i tiden

HD är väl lite fel att benämna tror jag. Remake skulle vara ett bättre ord. Att bara slänga in högre upplösningar på Alone in the dark 1-3 skulle inte funka nåt vidare. 12/03 HD är ju ett spännande koncept. Vad jag vet har Datorer haft HD sedan slutat av förra årtusendet minst. Tror till och med jag körde HD upplösning redan 1997 dvs 1024x768... 12/03 Ett av de bästa spelen genom tiderna. Få spel som har givit mig en sådan obehaglig närvarokänsla. Det var som en dröm. Underbart! 12/03 Tror jag var nio år gammal och satt ensam i en mörk källare och spelade det här spelet första gången. Tror min totala speltid i Alone in the Dark blev 5 minuter. :D 12/03 Du menar posta en massa screenshots men aldrig släppa något spel? Nej, det hoppas jag verkligen inte :). Hur som helst, Alone In The Dark var ett rysligt (no pun intended) bra spel och gör de rätt så kan det bli bra i HD för alla dem som aldrig spelat... 12/03 älskade aitd. Pratade med kompisar bara för någon vecka sedan om hur mycket bättre det var än alla residentspelen och att en remake (riktig) borde göras.... Pleeeease gör den!! 11/03 Yeah, första spelet som faktiskt gav mig något som liknade kalla kårar :) Har det fortfarande som ett av mina allra bäst spelminnen / Anders, gammal gubbe på 31 11/03 mer mythos åt folket! 11/03 Oh man! Är 92a och har Alone In The Dark III i hyllan. Faktiskt jäkligt bra! 11/03 Trevligt. Har kartongen för ettan på paradplats i spelsamlingen. :) 11/03
Skicka en rättelse