Ett spel som ser ut som en officiell Counter-Strike-app lurar till sig många köpare på App Store.

Sedan den 7 mars har ett spel som ska föreställa vara #Valves mobilversion av #Counter-Strike legat uppe på App Store. Men alla CS-sugna iPhone-användare som köper spelet får sig årets spelbesvikelse. Den officiella logotypen, skärmdumparna och texten är bara lurendrejeri. Spelet har inga likheter med Counter-Strike.

Det här kommer förmodligen att leda till en stämning mot Top Best Adult Entertainment om varumärkesintrång. Såvida inte Valve står bakom appen, vilket inte är särskilt troligt.

Har du gått på bluffen och köpt spelet?

Tack till bobban för detta #nyhetstips!
Nu är spelet borta från appstore! http://www.nuke.se/2012/03/13/fake-counter-strike-bortplockat-fran-appstore/ Glöm inte göra en problemanmälan så ni får er refund! 13/03 Apple visar återigen att deras kontroll av appar inte funkar för fem öre. Lite som när de helt plötsligt tog bort Temple Run för att den, likt alla andra populära appar, har så man får extra coins om man sätter på reklamen. http://applovin.se/appar/2012... 13/03 På ett sätt tycker jag faktiskt att detta är ganska bra. Om inte annat kommer det (förhoppningsvis) lära folk lite grundläggande vett, kritiskt tänkande och få personerna att inse värdet av källkritik. Har man det minsta hum så förstår man att det här... 12/03 säkert massa scriptkiddies på samsung som gjort spelen för att kasta skit på apple ^___________^ 12/03 Okej, man kan tycka vad man vill så klart haha. Men, min poäng är att det inte är så populärt som en vardagligt spel. Ledsen, det låter lite fel att säga att det är tråkigt. Har ändrat inlägget lite grann. 12/03 http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=_JOwY5hT5ko counter strike klon gjord i unity 12/03 Vad i helvete är det jag sitter och läser? 12/03 Suck... Är Counter-Strike ett populärt spel? jaj. Går Valve's inkomst runt? Ja. Är Truck Simulator 2011 etc ett populärt spel? Nej. Går dess företags inkomst runt? Inte fan vet jag. Sen att detta falska Counter-Strike ligger två på topplistan är ju en... 12/03 Naturligtvis inte, vem skulle gå på något sådant?? 12/03 Cs spelar man med mus och tangentbord. försöker man nått annat bör man straffas, sagt och gjort ;) vet att apple gnäller på en om man har google maps med i sin app, utan att ha med google's logotyp. så nog bryr de sig om varumräkesintrång. sorgligt nog... 12/03
Skicka en rättelse