Spelare har hittat filer från det kontroversiella dlc:et From Ashes på skivan. Endast genom att ändra text i en fil går det att aktivera dlc-gruppmedlemmen.

Att släppa nedladdningsbart material som kostar extra på lanseringsdagen är kontroversiellt. Affärsmodellen har upprört fans och fått mycket kritik från olika håll. Bland annat går affärstidningen Forbes till hård attack mot spelföretagen. #Electronic Arts och #Bioware försvarade sig bland annat genom att säga att materialet gjordes mellan det att #Mass Effect 3 blev färdigt och kom ut i butik.

Men nu visar det sig att den prothean som spelare kan köpa redan är inkluderad i installerade filer på datorn. Endast genom att ändra text i en fil går det att aktivera gruppmedlemmen. Det hela demonstreras i videon nedan.

Hur påverkar detta ditt förtroende för EA och Bioware?

Laddar du ner spelet är du kriminell. Med det sagt, jag håller helt med dig. EA tvingar ut spel på tok för snabbt, istället för att låta dem växa fram i en takt som passar utvecklarna. Däremot vet man inte hur många spel som kanske aldrig hade skapats... 16/03 Jag är varken snål eller kriminell din lilla moralkärring... Skojar du eller är du bara förbannat töntig? 16/03 Att det skulle vara ok att spela ett spel när det är stulet men inte när det är köpt låter inte som ett solklart fel hos företagen. Vill du visa att EA gör fel så ska du undvika spelet helt och hållet, inte bara säga att du inte vill betala för det, för... 16/03 Kunde dem inte visat lite tydligare vad det är man behöver göra..? 16/03 Exakt. Det vore som att köpa Sagan om Ringen-böckerna och ha delarna som Gandalf är med i som DLC. 13/03 Detta är total BS. Det här är olika variationer på waterfall modell vilket är totalförbjudet. Det funkar INTE såhär på framgångsrika företag. Jag kan inte tänka mig att dom följer en sån här utvecklingsmodell när EA lär styra deras organisation. Inget... 13/03 Day 1 DLC = du kan inte vinna, ju större "DLC" destu större förlust för dig som spelare, är det bara ett skin eller någon kosmetisk eller poänglös sak däremot, är det acceptabelt. 13/03 Tja... vad ska man säga. Grundproblemet här är, i mitt tycke, att spel idag helt enkelt kostar för lite (eller snarare att intäkterna för stora titlar är för låga) och därför så försöker man dryga ut det med DLC. Det är förståeligt men inget kul för kon... 13/03 Det är nog bara en tidsfråga innan EA och Ubisoft kommer förlora många kunder om de fortsätter i samma stil. Jag köper inte EA skitsnack om att detta inte varit planerad väldigt länge. De har själva sagt att det var detta eller att avskeda folk, hade... 12/03 EA är tjuven i detta, dom sabbade battlefield 3 och nu har dom sabbat ME3... Fuck EA, nästa EA-spel blir back to basic, Piratflaggan hissas... 12/03
Skicka en rättelse