Gänget bakom bland annat Crysis och inte minst CryEngine enligt egen utsago nästa månad visa någonting utöver det vanliga.

Under GDC 2012 röjde #Crytek ingenting öppet om framtida projekt, men i en intervju med CVG konstaterade Nick Button-Brown på företaget att ett nytt pc/konsol-projekt kommer uppdagas i april, och att det är det bästa av den sortens projekt de någonsin arbetat med.

– En stor del av vår business handlar om konsol och pc-spel med massiva budgetar. Vi håller på med alla de här andra sakerna, men de är vid sidan om det och vi håller på med dem för att de är intressanta. Vi vill fortfarande levera den högsta kvaliten vi kan, vad vi än försöker oss på. Du känner till Homefront, du känner till Ryse. Vi arbetar på ett annat projekt... men alla tre ser riktigt bra ut.

Men, vad är det egentligen de jobbar på? Förbered dig på en våg av positiva adjektiv.

– Det andra projektet ser absolut fantastiskt ut – jag menar, helt ärligt det bästa av den sortens projekt vi någonsin arbetat med. Det ser spektakulärt ut, teamet gör ett väldigt, väldigt bra jobb och det är riktigt härligt att se teamet så entusiastiska kring vad de håller på med. De är jätteglada.

– Vi kommer fortsätta ge ut den sortens spel. Vi gillar att göra mobilspel, och vi gillar att skapa free-to-play, men vi gillar också att hänföra folk grafiskt och visuellt.

En maffig übertitel på väg från Crytek alltså. Vad hoppas du på. Kanske... #Crysis 3?

Så länge det inte är mobilspel igen är det ett steg i rätt riktning. Inga korridorer heller vore kul, lägg till en hyfsad AI och vi får ett spel som inte ens låter som CoD, Crysis kanske börjar närma sig gamla Halo? Tveksamt, men de ska få en chans iaf... 13/03 jag gillar den här bilden 12/03 Vatten AI grejen kan man replikera även med senaste patchen. Ja, de är så förbannad korkade. Crysis warhead hade dock bättre AI. 12/03 Hahaha, kolla när klippen är upplagda! Crysis släpptes den 13 November i USA och 16 i Europa. O sen innan du lägger upp argument så kan du ju läsa lite comments på youtube. 12/03 Bra AI? http://www.youtube.com/watch?v=wa-yz4Nc4No http://www.youtube.com/watch?v=W_MHh0Zu2AA 12/03 Crysis 1 är ju vad alla idag skriker efter; Extremt öppen värld, bra AI, snygg grafik, snygga animationer, verklig fysik och modverktyg. + att spelet snabbt blev patchat och i princip buggfritt på rekordtid. Folk som hatar Crysis är oftast samma människ... 12/03 Nu vet jag inte om jag missat något - men var står det att han bara spelat 10 minuter och sen gett upp? Det står att spelet kan vara underhållande en liten stund - det är allt. 12/03 Crysis 1 och 2 är underbara lir. ^^ Speciellt Crysis 1 plus expansion. Finns massor av vägar och taktiker för att slå ut fienden, Underbar grafik, rolig fysik, underbara vapen och trevliga moddningsverktyg och riktigt bra optimerat. PC-spelarens dröm!... 12/03 Crysis 3 skulle vara något! Men jag hoppas på mer öppenhet 'a la 1:an och mindre Call of Duty-stil. Det blev lite väl mycket CoD över det hela i Crysis 2. Behåll den där science fiction-författaren dock, 1:ans story är ju inte direkt något speciellt. 12/03 Detta. !!!11113131313 Speciellt Crytec! Det är kul att spela deras spel med fetaste super grafiken. Men man spelar sällan ut spelen! 12/03
Skicka en rättelse